Де пообідати у Львові безкоштовно

Де пообідати у Львові безкоштовно. || Фото: unsplash.com.

Де у Львові безкоштовно пообідати – запитання, яке під час війни турбує багатьох. VG Львів розповідає про ресторани, кафе, бістро й інші локації у місті Лева, де можна отримати їжу, не витративши на це жодної гривні. Деякі з них обслуговують безоплатно лише переселенців або дітей, втім, є й такі, де пообідати безкоштовно можуть усі, хто цього потребує.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Турецька кухня

Офіс із ліквідації наслідків катастроф і надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Туреччини ще у березні  відкрив у Львові мобільну кухню з безкоштовними обідами для переселенців. Задля зручності, фургон, де готують турецькі кухарі, працює у різних районах міста, віддаючи перевагу тим, де зареєстровано багато внутрішньо переміщених осіб. Щодня з 13.00 до 17.00 у мобільній кухні готують перші та другі страви. Загалом за день турки можуть безкоштовно нагодувати кілька тисяч людей.

Станом на середину травня турецькі кухарі готують і пригощають на площі біля храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у Сихівському районі Львова. До того фургон працював у Шевченківському та Залізничному районах міста.

Адреса: майдан святого Івана Павла ІІ папи Римського, 1.

Коли приходити: з 13.00 до 17.00.

Трапезна Ідей

Ресторан галицької кухні в пивницях колишнього монастиря отців Бернардинів «Трапезна Ідей» готує безкоштовні обіди для внутрішньо переміщених осіб із початку активної фази війни. Поїзти тут можна щодня з 13.00 до 19.00. Щоправда, безкоштовні обіди готують лише для жінок і дітей, для чоловіків – за гроші.

Адреса: вулиця Валова, 18А.

Коли приходити: з 13.00 до 19.00.

Інші

Це нове бістро від відомого телеведучого і шеф-кухаря Євгена Клопотенка. На гастрономічній мапі Львова заклад з’явився нещодавно, під час вимушеної евакуації його автора до міста Лева. Тут готують для всіх охочих, а для переселенців – безкоштовно (з 11.00 до 14.00).

«Для того, аби поїсти безкоштовно, потрібно відразу просити меню №2. Кожного дня для цього меню готують нову страву, подають каву та салат», — пояснив Клопотенко, зазначивши, що відповідно до сезону та ситуації у країні, стравопис може змінюватися. 

За його словами, єдина страва, яка є незмінною у львівському бістро «Інші» – борщ: копчений, як із печі.

Адреса: Соборна площа, 2а. 

Коли приходити: з 11.00 до 14.00.

Split

У ресторані «Split», що на площі Міцкевича у Львові, з початку активної фази війни в Україні безкоштовно годують обідами дітей. Пропозиція діє  щодня з 12.00 до 18.00.

«Пропонуємо вашій малечі дитяче меню з улюбленою картоплею фрі з котлеткою чи макаронами з відбивною. А також розмальовку, де можна проявити талант художника», – розповіли у ресторані.

Зазначимо, що меню безкоштовне для дітей до 12 років.

Адреса: площа Міцкевича, 6/7.

Коли приходити:  з 12.00 до 18.00.

Безкоштовні обіди на Сихові

Щоп’ятниці біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові волонтери Благодійний фонд «Там, де живе надія» роздають безкоштовні обіди для нужденних, літних людей і вимушено переміщених осіб.

Їжу для заходу готують у Коледжі готельно-туристичного та ресторанного бізнесу. Як правило, волонтери привозять перші страви, гарнір із м’ясними виробами, варені яйця, вареники, пиріжки, булочки, рогалики печиво, гарячий чай. Щоп'ятниці на смачні обіди біля храму Різдва приходить більше сотні людей.

Адреса: майдан святого Івана Павла ІІ папи Римського, 1.

Графік роботи: щоп’ятниці о 13.00.

Соціальна їдальня на Берестяній

Переселенці зі Слов'янська відкрили у Львові соціальну їдальню. Для внутрішньо переміщених осіб обіди тут є безкоштовними, для львів'ян і туристів – за символічну плату (50 гривень). 

За словами волонтера Євгена Недосєка, у їдальні не лише готують обіди, а й вже налагодили власне виробництво макаронів. 

Зазначимо, що для вимушених переселенців потрібно показати довідку ВПО, щоб отримати обід безкоштовно. 

Адреса: вулиця Берестяна, 2.

Коли: приходити: у будні з 12:00 до 14:00.

[read_more_vg id="1207235"]

 

Последние новости