Що заховано за старою брамою біля Високого Замку – відео

Що заховано за старою брамою біля Високого Замку – відео. || Фото: rdzs.org.

Стару браму біля Високого Замку у Львові під час прогулянок помічали усі. Нерідко виникало запитання: а що за нею? Але відповіді ніде було отримати. Львівський дигер Андрій Риштун відчинив старовинну браму, спустився у підземелля й показав, що там заховане. Читайте найцікавіші новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів Андрій Риштун, зачинені двері ведуть у велику залу з арочним склепінням. Вона побудована з тесаного каменю та червоної цегли, пише rdzs.org.

Перед входом до зали є ще одні ворота та глибока яма. Висота стелі – орієнтовно сім метрів. Довжина головної кімнати – близько п’ятдесяти метрів. Конструкція, спосіб побудови й атмосфера всередині, за словами дигера, дуже нагадує винні погреби на Закарпатті.

"В одній із кімнат ми знайшли залишки старих дерев’яних бочок. Значить, тут щось зберігали, планування приміщень дуже нагадує склад. Поруч були дивні радіатори, підвішені аж під стелею. Подібне розташування використовується в промислових холодильних камерах. Холодне повітря опускається вниз та охолоджує продукцію, що на землі. Скажу чесно, тут і без них доволі холодно. Поки фотографувалися ми добряче замерзли", – розповів Андрій Риштун.

Спостережливість львівського дигера не підвела, на початку століття ці підземелля використовувалися, як холодильники. Взимку сюди завозили лід, а потім протягом року зберігали продукцію, яка швидко псується. 

Нині ж це просто чудова нестандартна локація для фотосесій. Тільки будьте обережні, стеля тут у дуже поганому стані!

 

Последние новости