Щось новеньке: які ресторани, кав'ярні та паби відкрили у Львові у липні

Щось новеньке: які ресторани, кав'ярні та паби відкрили у Львові у липні. || Фото: unsplash.com.

Зважаючи на повномасштабну війну Росії проти України, гастрономічне життя Львова трохи збавило оберти. Втім, влітку 2022 року у місті Лева продовжують з'являтися нові ресторани, кав'ярні та паби. VG Львів розповідає про найцікавіші з них. Де поїсти у Львові

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кумпель на площі Ринок

У липні 2022 року на пивній мапі Львова з’явилося нове атмомферне місце, де у спеку можна освіжитися смачним холодним крафтовим пивом. Це триповерхова пивна ресторація відомої львівської мережі "Кумпель". 

Новий паб на площі Ринок став третім у мережі "Кумпель". Розташований він на трьох поверхах старовинної львівської кам'яниці (колишня кам'яниця Ґуттетерівська), де витає неймовірна батярська атмосфера. 

Кухня "Кумпеля" — винятково регіональна, тобто традиційна галицька кухня. Тут можна скуштувати страви, виготовлені за старовинними галицькими рецептами та переписами галицьких господинь. У меню, окрім різноманітних закусок до пива, зуп, риби та гарнірів — великий вибір ковбасок з власної масарні. Окрім того, усі страви виготовляються з натуральних екологічно чистих продуктів.

Додамо, що також заклади цієї мережі є у Львові на Винниченка та Чорновола. 

Графік роботи: з 12:00 до 21:30.

Адреса: Львів, площа Ринок, 18.

Барбекю ресторан Вино&М'ясо 

Це ідеальне місце для тих, хто любить страви з мангалу. У меню – шашлики, стейки, риба, овочі гриль, перші страви, салати і десерти. Але найбільше гості нового ресторану у Рясному нахвалюють хачапурі й домашні вина. "Абсолютно все готуємо та маринуємо самостійно", – розповіли у закладі. 

Додамо, що доставка від 500 гривень – безкоштовна, а на самовивіз діє знижка 15%. 

Додамо, що заклади цієї мережі також працюють у Львові на Науковій та Озаркевича.

Графік роботи: з 11:00 до 21:00.

Адреса: Львів, вулиця Шевченка, 358А. 

My kava

У розпал літа у центрі Львова відкрили також кав’ярню популярної української мережі «My kava». З’явилася вона вулиці Пекарській.

У новому гастрономічному закладі з затишною літньою терасою готують напої на ексклюзивній каві власного обсмаження. А також – смачні й неймовірно красиві авторські десерти. Окрім кави, у меню нової кав’ярні також є лимонади, молочні та фруктові коктейлі, круасани з солодкими та соленими начинками, салати. 

Графік роботи: з 08:00 до 21:00. 

Адреса: Львів, вулиця Пекарська, 26. 

Trdlo

У на Ставропігіській, незважаючи на війну, відкрили кав’ярню «Trdlo», де готують легендарні чеські ласощі.

Трдло – традиційний солодкий пиріг, що походить зі словацького міста Скалиця. Його готують із дріжджового тіста, яке намотують навколо навколо дерев’яної або металевої палиці, смажать і посипають цукром, змішаним із горіхами та корицею. Це надзвичайно популярні ласощі у багатьох країнах світу. Зокрема, у Чехії, де трдло смажать чи не на кожній вулиці, називаючи цю випічку стравою своєї національної кухні. 

Графік роботи: з 10:00 до 22:00.

Адреса: Львів, вулиця Ставропігійська, 5. 

[read_more_vg id="1215741"]

Последние новости