Попри повномасштабну війну в Україні, ресторатори відкривають у Львові нові цікаві заклади. Після 24 лютого на гастрономічній мапі міста Лева з'явилися багато цікавих ресторанів, кав'ярень, пабів, бістро і раменних. VG Львів розповість про ті, які відкрили переселенці. Де поїсти у Львові.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
0629
Це новий заклад на вулиці Жижки у Львові, який повністю просякнутий духом Маріуполя. Тут усе — від назви (телефонний код Маріуполя) до напоїв і страв у меню присвячене місту Марії.
У новому кафе, відкритому переселенцями у центрі, можна скуштувати легендарну маріупольську шаурму (з 23-го мікрорайону), круасани, сирники й випити комбучі власного виробництва. Щодо останньої, то це напій, приготований із чайного гриба, за авторським рецептом маріупольця, який з початком повномасштабної війни Росії проти України евакуювався до Львова.
Адреса: вулиця Жижки, 7.
Графік роботи: з 9:00 до 22:00.
Перший
Це нове бістро у Шевченківському районі міста, яке відкрили переселенці з Харкова. Стіни закладу розписані словами та словосполученнями, які зрозуміють лише харків'янин або харків'янка (057, Конторська, ХТЗ, Салтівка, Наукова, "Половинка салямі", 1654, батон хліба, баклашка).
За словами власників «Першого», один із секретів успіху закладу – добра кава. Вони радять неодмінно зайти до них і спробувати каву по-харківськи (100% арабіка зі згущеним молоком). До кави є хороший вибір десертів, серед яких гості особливо нахвалюють крем-брюле. А якщо хочеться ситно поїсти, то не слід відмовляти собі у курчаті або форелі.
Адреса: вулиця Джерельна, 30.
Графік роботи: з 9:00 до 21:00.
Білий шум
Це новий львівський ресторанчик, який кияни відкрили на вулиці Залізняка у Львові. У меню цього гастрономічного закладу багато цікавих пропозиції, приготованих із локальних продуктів, які змінюютьться залежновід пори року. Так, у серпні гостей пригощали стравами із лисичками і вершковою гречкою. А ще тут дуже смачні паштети: з печінки з трюфельним соусом, з волоських горіхів та шпинату, бобовий з горіхами, мухамара з солодкого перцю.
Адреса: вулиця Залізняка, 24.
Графік роботи: з понеділка по четвер з 16:00 по 21:00, а з п’ятниці по неділю з 13:00 по 21:00.
Кримська перепічка
У Галицькому районі Львова влітку 2022 року переселенці відкрили кав’ярню-пекарню «Кримська перепічка». Вона з’явилася на вулиці Менцинського, 3 і стала четвертим закладом цієї мережі у місті Лева.
У меню «Кримської перепічки» — багато свіжої випічки, торти, тістечка, пляцки, кава, чаї, лимонади. Кожен знайде собі щось до смаку.
Адреса: вулиця Менцинського, 3.
Графік роботи: з 08:30 до 21:00.
Кавотяг
У Скнилівському парку Львова переселенець із Херсону варить каву у джезві на піску. Точної адреси ця нова пересувна кав’ярня не має, але «Кавотяг» помітний здалеку, а ще до нього вабить неймовірний аромат свіжозвареної кави.
Дмитру 38 років, він разом із дружиною, двома дітьми та собакою евакуювався до Львова ще на початку повномасштабної війни. Тут херсонець одразу почав шукати роботу, однак через велику кількість вимушено переміщених українців зробити це виявилося нелегко. Отоді чоловік і вирішив переобладнати свій велосипед на мобільну кав’ярню. Окрім кави, у «Кавотязі» в Скнилівському парку можна придбати пундики, які пече дружина Дмитра.
Адреса: Скнилівський парк.
Графік роботи: з 9:00 до 21:00.
Пиріжкова «Кііт»
Двоє переселенців із Ірпеня та Бородянки відкрили у центрі Львова пиріжкову «Кііт». До війни Іван працював баристою, а Сергій вів кулінарний блог, саме йому належить ідея робити пироги. Після окупації київських передмість хлопці були вимушені переїхати до Львова.
«Коли ми сюди приїхали, то шукали роботу, але нічого не могли знайти. Мали при собі деякі гроші. Могли жити у Львові кілька місяців нічого не роблячи, або щось собі придумати. Вдома ми втратили все, що могли. Чому б не ризикнути – вирішили почати свою справу», – розповів Іван.
Заклад «Кііт» отримав назву на честь Сергієвого кота.
Адреса: вулиця Руська, 3.
Графік роботи: з 9:00 до 21:00.
Давай кавувати
А цю кав'ярню на вулиці Сахарова у Львові відкрили переселенці з Полтави. Окрім смачних кави, чаю, коктейлів і лимонадів, у меню також є круасани із солодкими та соленими начинками, пироги, салати.
Адреса: вулиця Сахарова, 50.
Графік роботи: з 9:00 до 21:00.
Bluefin
Сім'я переселенців із Маріуполя Дар’я та Станіслав Дмитрієви відкрили у Львові ресторан японської кухні "Bluefin". У меню – суші, роли, удон. Автори нового ресторану дуже хочуть, щоб у ньому витав дух Маріуполя.
Адреса: вулиця Федорова, 29.
Графік роботи: з 10:00 до 21:00.
Sakae Ramen Bar
Концептуальний заклад азійської кухні «Sakae Ramen Bar» з’явився у приміщенні бізнес-центру «Futura Hub», що на вулиці Кульпарківській, 200а.
Головною стравою у меню двоповерхового рамен-бару «Sakae Ramen Bar» – японський рамен. Це пшенична локшина, яка подається з бульйоном, звареним, як правило, на основі свинини. До речі, локшину для страв кухарі раменної у «Futura Hub» готують самостійно. Окрім рамену, у новому гастрономічному закладі також готують і подають локшину, рис, традиційні японські пельмені, японські сандвічі й рисові чипси. А ось суші та роли тут вам не запропонують, бо їх у меню немає.
Адреса: Кульпарківська, 200а (у «Futura Hub»).
Графік роботи: з 10:00 до 21:00.
PanAzia
Ресторан «PanAzia» переїхав до Львова з Харкова. У новому закладі на Личаківській пропонують скуштувати страви китайської, в’єтнамської, тайської та японської кухонь. У меню є Том-Ям, рамени, боули з морепродуктами, локшина, курка, роли.
Адреса: вулиця Личаківська, 60.
Графік роботи: 11:00 до 22:00.
[read_more_vg id="1218342"]