Незважаючи на активну фазу війни та блекаут, ресторанна культура Львова продовжує розвиватися. У 2022 році на гастрономічній мапі міста Лева з'явилося багато цікавих закладів, серед яких такі, як: ресторан-музей, ресторан-сад, необістро, варенична для хіпстерів, сирний гастрономічний простір, піцерії, паби, кондитерські та ще багато локацій, які неодмінно зацікавлять гурманів. Де поїсти у Львові.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Остання барикада
Нове гастрономічне дітище Дмитра Борисова, вхід куди лише за паролем, відкрили на площі Ринок, на території колишньої кам’яниці Крайзерівської. Це атмосферний заклад для тих, у кого в плейлисті Бумбокс, Джамала, O.Torvald впереміш із Квіткою Цісик та Братами Гадюкіними. Львіську "Останню Барикаду" називають музеєм сучасної української музики. У колекції артефактів: мікрофон Святослава Вакарчука, гітари Андрія Хливнюка та Жені Галича, костюм Джамали, шолом Onuka та інші цікаві речі. Деякі з них можна «приміряти» у доданій реальності за допомогою сучасних технологій.
Всі страви у меню приготовлені винятково з українських продуктів. Алкоголь – також наш.
Де: площа Ринок, 20.
Коли приходити: з 11:00 до 21:00.
Цегла
На пивній мапі Львова з’явилося нове атмомферне місце, де у спеку можна освіжитися смачним холодним пивом. Паб «Цегла» відкрили на вулиці Братів Рогатинців на початку червня. Його «родзинка» – крафтове пиво та сидр місцевих виробників.
Інтер’єр пабу відповідає його назві – цегляні стіни, дерев’яні меблі, пляшки з неонів. До речі, за фото з неонами та відмітку закладу гостям дарують пиво. Просто показуєте фото на барі й отримуєте свій хмільний напій.
До пива у пабі «Цегла» пропонують різноманітні закуски. Особливо нахвалюють гості бургери.
Де: вулиця Братів Рогатинців, 9.
Коли приходити: з 12:00 до 22:00.
Bluefin
Сім'я переселенців із Маріуполя Дар’я та Станіслав Дмитрієви у середині літа відкрили у Галицькому районі Львова ресторан японської кухні "Bluefin". У меню нового закладу – суші, роли, удон. Автори нового ресторану дуже хочуть, щоб у ньому витав дух Маріуполя.
Де: вулиця Федорова, 29.
Коли приходити: з 10:00 до 21:00.
Sakae Ramen Bar
Концептуальний заклад азійської кухні «Sakae Ramen Bar» з’явився влітку у приміщенні бізнес-центру «Futura Hub».
Головною стравою у меню двоповерхового рамен-бару «Sakae Ramen Bar» – японський рамен. Це пшенична локшина, яка подається з бульйоном, звареним, як правило, на основі свинини. До речі, локшину для страв кухарі раменної у «Futura Hub» готують самостійно. Окрім рамену, у новому гастрономічному закладі також готують і подають локшину, рис, традиційні японські пельмені, японські сандвічі й рисові чипси. А ось суші та роли тут вам не запропонують, бо їх у меню немає.
Де: Кульпарківська, 200а (у «Futura Hub»).
Коли приходити: з 10:00 до 21:00.
Кумпель на площі Ринок
Новий паб на площі Ринок, який відкрили у липні, став третім у мережі "Кумпель". Розташований він на трьох поверхах старовинної львівської кам'яниці (колишня кам'яниця Ґуттетерівська), де витає неймовірна батярська атмосфера.
Кухня "Кумпеля" — винятково регіональна, тобто традиційна галицька кухня. Тут можна скуштувати страви, виготовлені за старовинними галицькими рецептами та переписами галицьких господинь. У меню, окрім різноманітних закусок до пива, зуп, риби та гарнірів — великий вибір ковбасок з власної масарні. Окрім того, усі страви виготовляються з натуральних екологічно чистих продуктів.
Де: Львів, площа Ринок, 18.
Коли приходити: з 12:00 до 21:30.
My kava
У розпал літа у центрі Львова відкрили також кав’ярню популярної української мережі «My kava». З’явилася вона вулиці Пекарській.
У новому гастрономічному закладі з затишною літньою терасою готують напої на ексклюзивній каві власного обсмаження. А також – смачні й неймовірно красиві авторські десерти. Окрім кави, у меню нової кав’ярні також є лимонади, молочні та фруктові коктейлі, круасани з солодкими та соленими начинками, салати.
Де: вулиця Пекарська, 26.
Коли приходити: з 08:00 до 21:00.
Babo Gardens
Новий ресторан "Babo Gardens" на вулиці Кузневича, 16, що у Залізничному районі міста Львова, з'явився напередодні Дня Незалежності України. Відкрився він у приміщенні колишнього ресторану Вардкеса Арзуманяна "Тарон".
"Babo Gardens" – це розкішний інстаграмний ресторан із власним садом, який працює у старовинній віллі.
Кухню нового дітища Арзуманяна називають "кухнею Львова". Трохи менше половини страв закладу – вегетаріанські. А ще тут подають дуже добре українське вино.
Де: вулиця Кузневича, 16.
Коли приходити: з 12:00 до 22:00.
New York Street Pizza
Це новий тематичний ресторан на вулиці Гетьмана Мазепи, 25а, що у Шевченківському районі Львова.
"Родзинка" цього закладу – зайці – великі та маленькі, м'які й тверді – вони тут на кожному кроці. Гігантський зайчисько зустрічає відвідувачів перед входом до ресторану, вухані сидять за столиками з тими гостями, яким сумно, а також прикрашають численні інстаграмні закапелки нової гастрономічної локації.
Де: вулиця Гетьмана Мазепи, 25а,
Коли приходити: з 12:00 до 22:00.
Domino's Pizza
Влітку 2022 року у Личаківському районі міста відкрили сьому у Львові піцерію однієї з найбільших світових мереж – Domino's Pizza. Нова піцерія з'явилася на місті, де багато років тому була громадська вбиральня. ЇЇ адреса: вулиця Пасічна, 2.
"Тепер швидка та безкоштовна доставка піци від Domino's буде доступною для всієї Пасічної, для Тракту Глинянського та Великих Кривчиць!" – повідомили у Domino's Pizza.
Де: вулиця Пасічна, 2.
Коли приходити: з 10:00 до 21:30.
GastroFamily Market
Це фуд-хол, який об’єднав на одній локації одразу шість різних ресторанів. Корнери «GastroFamily Market»: «Білий Налив», «БПШ», «Mushlya», «Dogs&Burgers», «Ronin», «Шашлики вино та друзі». Автор ідеї – відомий ресторатор Дмитро Борисов.
Всі кухні цих гастрономічних закладів є відкритими, гості можуть спостерігати за процесом приготування страв. До речі, замовлення обіцяють видавати не пізніше, ніж за 300 секунд.
Меню ресторанів різне, тож кожен гість, завітавши у «GastroFamily Market», знайде собі тут щось до смаку.
Де: площа Ринок, 20.
Коли приходити: з 11:00 до 21:00.
Roll Club
На початку жовтня на проїзді Крива Липа у Львові запрацював новий заклад із суші від команди з Чугуєва Харківської області «Roll Club». У меню «Roll Club» – роли, сети ролів, поке, суші-бургери.
Новий заклад, страви якого вже встигли посмакувати та зацінити львів’яни, працює в стритфуд-форматі: замовлення можна забрати з собою, або ж з’їсти за столиком на другому поверсі.
Де: проїзд Крива Липа, 8.
Коли приходити: з 10:00до 21:00.
Хачапурна Мама Манана
Це перша хачарпурна цієї мережі у Львові. Новий заклад грузинської кухні відкрили восени на площі Ринок, 39, релокувавши його з передмістя Харкова. Ресторан має два поверхи, декілька тематичних залів і літню терасу. На першому – автентична піч тоне, в якій на вишневому або яблуневому вугіллі готують м’ясні страви.
У меню хачапурної «Мама Манана» – хачапурі, хінкалі, супи, десерти, алкогольні й безалкогольні напої.
Де: площа Ринок, 39.
Коли приходити: з 09:00 до 21:00.
Квартира №1
Це новий заклад неподалік площі Ринок, який поєднує сучасну кухню різних країн світу «зі зрозумілими для кожного українця речама». Своє меню команда кухарів необістра «Квартири №1» характеризує, як: «сміливе поєднання смаків». Так, тут можна замовити перловку з креветками, курко-креветочну котлету з трюфельним пюре й кімчі з цукіні чи чебурек із крабом.
Де: вулиця Івана Федорова, 12.
Коли приходити: з 12:00 до 21:00.
McDonald's на Сихові
2 листопада у Львові відкрили найбільший у місті ресторан McDonald's. Новий заклад став першим рестораном цієї мережі фастфуду у Сихівському районі міста та першим, який відкрили "з нуля" з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.
Новий двоповерховий ресторан McDonald's з'явився біля торгово-розважального центру «Арсен» на проспекті Червоної Калини, 60. Це найбільший заклад мережі у Львові, його загальна площа становить 585 метрів квадратних, передбачений McDrive для автомобілістів.
Де: проспект Червоної Калини, 60.
Коли приходити: з 05:00 до 00:00.
Кримська перепічка
У Галицькому районі Львова переселенці відкрили кав’ярню-пекарню «Кримська перепічка». Вона з’явилася на вулиці Менцинського, 3 і стала четвертим закладом цієї мережі у місті Лева. Власниця мережі — Оксана Новікова, яка із сім'єю вимушено переїхала із Сімферополя до Львова у 2014 році.
У меню «Кримської перепічки» — багато свіжої випічки, торти, тістечка, пляцки, кава, чаї, лимонади. Кожен знайде собі щось до смаку.
Де: вулиця Менцинського, 3.
Коли приходити: з 08:30 до 21:00.
Epic Chicken Cafe
Це новий заклад на вулиці Миколи Вороного у Львові, який спеціалізується на fried chicken від локальних постачальників — готують ніжки, стегна, стріпси, гомілки, і навіть цілу курку.
Гості Epic Chicken Cafe, який відкрили у грудні 2022-го року, дуже нахвалюють сендвічі з курятиною. Серед незвичайних пропозицій у меню Epic Chicken Cafe такі сендвічі, як: Gorgonzilla – з вишня амарена, смаженим лісовим горіхом та горгондзолою; Teddy Cheeseburger – з сиром страчателла, мортаделлою та кетчупом зі смородини; Mother with Sons – з сиром чеддар, кетчупом з смородини, яєчнею чилі та беконом з гострим медом.
До сендвічів тут є 8 кранів з крафтовим українським пивом (2085, varvar, underwood, mova, pravda) і непоганий асортимент імпортного крафту в пляшці з США, Великобританії, Бельгії.
Де: вулиця Миколи Вороного, 3.
Коли приходити: понеділок-четвер – з 11:00 до 22:00, субота-неділя – з 10:00 до 23:00
Зашкварка
Ресторан української кухні для хіпстерів "Зашкварка" відкрили на вулиці Пекарській у Львові. Його автор — ресторатор Нестор Шуманський.
Новий заклад, який за велику кількість вареників з цікавими начинками у меню (як от: із курчими серцями; з лососем, рікотою та червоною ікрою; з халвою; з вишньою і рікотою) вже охрестили "вареничною", розташований у новому хіпстерському районі Льова, на вулиці Пекарській.
Окрім вареників, меню "Зашкварки" складається з вушок, клюсків, зупів, салатів, млинців і сирників. До страв можна замовити пиво, безалкогольні напої, каву тощо.
Поки що "Зашкварка" працює у тестовому режимі.
Де: вулиця Пекарська, 2.
Коли приходити: з 10:00 до 21:00.
Cheese Bakery
У Львові на території простору Kivsh, створеного на місці колишніх артилерійських казарм часів Австро-Угорської імперії, відкрили кафе-кондитерську Cheese Bakery.
Новий заклад із мінімалістичним інтер'єром створений як виставковий простір робіт ілюстраторів і художників. У меню Cheese Bakery, окрім звичних для кондитерської круасанів, булочок, пряників, профітролів, макарунів, чізкейків і тортів, хороший вибір кави та напоїв із неї, а також тостів, сендвічів, салатів. Після 19:00 діє знижка на випічку 20%. ©
Де: вулиця Щевченка, 120Г.
Коли приходити: з 08:30 до 21:00.
Журавель
Це новий ресторан швидкого харчування на вулиці Богдана Хмельницького у Львові від ресторатора Ореста Злобіна.
«Сторічні традиції сходу в умілих руках наших кухарів. Для приготування соковитої качки та курки гриль, а також унікального шанхайського бекону», — йдеться у повідомленні закладу. Меню «Журавля» складається з основних страв, гарнірів та салатів. Відвідувачі дуже нахвалюють тут курку та качку. До страв пропонують безалкогольні напої.
Де: вулиця Богдана Хмельницького, 12.
Коли приходити: з 11:00 до 22:00.
Гастро простір Сирний
На вулиці Краківській у Львові з'явилося нова локація для шанувальників доброго сиру та страв із нього. Гастрономічний простір «Сирний» відкрила відома українська ферма «Мукко». У меню нового закладу — багато сиру та страви з нього.
Де: вулиця Краківській, 9.
Коли приходити: з 10:00 до 21:00.
[read_more_vg id="1229125"]