Три небанальні інстаграмні локації біля Трускавця, які ще не встигли набриднути

Три небанальні інстаграмні локації біля Трускавця, які ще не встигли набриднути. || Фото: Тетяна Захарчук.

У сучасному світі більшість із нас вже не уявляють свого життя без інстаграма, а фотозвіти з подорожей стали ритуалом. Розповідаємо про небанальні інстаграмні локації біля курортного Трускавця, які ще не встигли набриднути. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Оглядова вежа

Хребет Цюхів завжди славився неймовірними краєвидами, а не так давно тут з'явився ще й "Карпатський маяк", який звідусіль вабить до себе туристів. 

15-метрова оглядова вежа, з якої в хорошу погоду видно не лише Дрогобич, Трускавець, Борислав, Східницю, гору Парашку та долину річки Стрий, які знаходяться поруч, а й Львів та Івано-Франківськ, до яких не менше 100 кілометрів, з'явилася у 2022 році. Це ідеальне місце, аби подумати про життя-буття й прийняти важливе рішення.  

"Карпатський маяк" є "родзинкою" проєкту "ВелоБескиди", який передбачав будівництво 12 сучасних об’єктів туристичної велосипедної та пішохідної інфраструктури на території регіону Трускавець – Орів – Борислав – Східниця.

На жаль, більшість велодоріжок поки що є лише на мапі...

Де: гора Цюхів біля села Орів, Трускавецька міська територіальна громада.  

Вітряки 

Вітряки між селами Орів та Зимівки – найбільша і найпотужніша вітроелектростанція в Карпатах. Не дивно, що їх видно з будь-якого місця Трускавця. Дев’ять сучасних вітряків не лише виробляють електроенергію, але й ваблять до себе на фотосесію. 

Зазначимо, що біля вітроелектростанції цілодобово чергують охоронники, які можуть поцікавитися про ціль візиту, але милуватися "велетнями" не забороняють. А ще з цього місця відкривається неймовірний краєвид на Трускавець, Стебник, Дрогобич й інші населені пункти, тож Орівська скиба, де розташовані вітряки – локація, яку неодмінно слід відвідати, перебуваючи в оздоровниці. 

Дістатися з Трускавця до вітряків можна не лише на автомобілі, але й пішки. Подорож на власних двох триватиме близько двох годин (в один бік).

Де: між селами Орів і Зимівки, Трускавецька міська територіальна громада.  

Меандр, найдовший пішохідний міст і оглядовий майданчик 

У селі Рибник Східницької громади Львівської області є оглядовий майданчик, з якого відкривається неймовірний краєвид на Карпати, річку Стрий і найдовший пішохідний міст краю.

З оглядового майданчика, спорудженого над прірвою, простягається широка панорама, від якої у перші хвилини просто перехоплює подих.

Гори, вкриті густими і не дуже лісами, каньйони, полонини з "розкиданими" на них сільськими хатами, меандр ріки Стрий, яка розширюючись, утворює невеликий острівець, який своєю чергою, неначе ділить її на дві частини, довгий і дуже хиткий підвісний дерев'яний міст (найдовший у Львівській області і лише для сміливців!), і знову безкрайні гори – на це можна дивитися довго, щоразу вихоплюючи очима якісь нові цікаві деталі. 

Де: село Рибник, Східницька селищна громада.  

[read_more_vg id="1262324"]

Последние новости