Диван зачекає: куди піти у Львові у жовтні – огляд найцікавіших подій

Диван зачекає: куди піти у Львові у жовтні – огляд найцікавіших подій. || Фото: Юрій Богун.

Жовтень у Львові буде насиченим на культурні події! Місто Лева запрошує всіх охочих насолодитися музикою різних жанрів – від класики до сучасної естради. Ми зібрали для вас найцікавіші заходи цього місяця. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Тарас Петриненко і Тетяна Горобець

1 жовтня у Львівському театрі опери та балету імені С. Крушельницької відбудеться концерт легендарного українського виконавця Тараса Петриненка та його дружини Тетяни Горобець. Ця подія – чудова можливість почути наживо такі хіти, як "Україна", "Пісня про пісню" та інші. Не пропустіть можливість провести вечір із живою музикою від справжніх зірок української сцени.

Коли: 1 жовтня, 19:00.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької.

Ціна: від 350 грн.

Міжнародний фестиваль сучасної музики "Контрасти"

З 27 вересня по 6 жовтня у Львові відбудеться ювілейний 30-й Міжнародний фестиваль сучасної музики "Контрасти".

Цьогорічний, ювілейний 30-й фестиваль, має назву "Ретроспектр" та пропонує слухачам подорож крізь епохи сучасної музики. Це унікальна подія для шанувальників класичної музики та експериментальних жанрів. Концерти проходитимуть у Львівській обласній філармонії. Радимо ознайомитись з програмою:

Детальніше про фестиваль.

Коли: 27 вересня – 6 жовтня.

Де: Львівська обласна філармонія.

Ціна: 190 грн.

Львівський міжнародний органний фестиваль

Протягом місяця відбудеться 14 концертів, де виступатимуть найкращі українські органісти та гості з Франції, Німеччини, Польщі й Литви. Програма обіцяє вразити слухачів як класичними творами, так і несподіваними музичними колабораціями.

Відкриття фестивалю відбудеться 3 жовтня, а завершиться він урочистим концертом 3 листопада, приуроченим до річниці відкриття Львівського органного залу. Для шанувальників органної музики це можливість почути наживо найбільший історичний орган України та насолодитися віртуозними виконаннями унікальних творів.

Радимо ознайомитись з програмою фестивалю детальніше.

Коли: 3 жовтня – 3 листопада.

Де: Будинок органної та камерної музики.

Ціна: від 100 грн.

Світлові хіти

6 жовтня 2024 року у Палаці культури залізничників “Рокс” відбудеться концерт "Світові хіти", де вокальний квартет "Акорд" та заслужена артистка України Оксана Малецька подарують слухачам справжнє музичне свято.

На вас чекають легендарні композиції, які знайомі кожному з перших нот. Під час концерту прозвучать твори Вольфганга Амадея Моцарта, Жоржа Бізе, Мирослава Скорика, Володимира Івасюка та інших відомих композиторів. 

Коли: 6 жовтня, 17:00.

Де: Палац культури залізничників "Рокс".

Ціна: від 260 грн.

KARNA

Того ж дня, 6 жовтня, на сцені !FESTrepublic гурт «KARNA» влаштує потужний концерт на підтримку незламного бойового духу українців. Діти Карпат, наділені мольфарською магією, презентують новий альбом «Гуцулізейшн», який вражає своїм унікальним звучанням гуцул-металу.

На вас чекають живі виконання улюблених хітів: «Мама Галичина», «Аркан», «Чорна скрипка», «Янголи», «Річард з гір» та «Хризантеми». А масштабне світлове шоу додасть ще більше драйву, змушуючи кожного у залі закрутити шалений аркан і співати разом зі сценою.

Коли: 6 жовтня, 19:00.

Де: FESTrepublic.

Ціна: 540 грн.

Танго вечірнього міста

Львів’ян і гостей міста запрошують на незабутній вечір танго у Львівській обласній філармонії. Під час концерту прозвучить музика, яка відображає всі грані любові – від ніжності й закоханості до пристрасті та болю втрати.

Окрім прослуховування, гості зможуть стати учасниками програми, поринувши у чарівний світ танго разом із львівськими музикантами та танцівниками театру "Життя". 

Коли: 8 жовтня, 19:00.

Де: Львівська обласна філармонія.

Ціна: від 190 грн.

Романтична музика при свічках

17 жовтня Будинок органної та камерної музики запрошує всіх на вечір романтичної музики при свічках. Неперевершений ансамбль скрипки та органа у виконанні Адріана Боднара та Світлани Позднишевої подарує незабутні емоції. Віртуозні твори Йозефа Райнбергера, Ріхарда Штьора та сучасного композитора Ганса-Андре Штамма наповнять зал романтичним настроєм, а "Казковий політ" під зоряним небом зробить вечір по-справжньому магічним.

Не пропустіть! Це буде ідеальний вечір для тих, хто цінує гармонію звуку та світла.

Коли: 17 жовтня, 21:00.

Де: Будинок органної та камерної музики.

Ціна: від 100 грн.

Олександр Пономарьов та Михайло Хома

22 жовтня Львівська опера знову прийме Олександра Пономарьова та Михайла Хому, які виступлять у супроводі симфонічного оркестру BIGSHOW ORCHESTRA.  На численні прохання глядачів артисти презентують нову програму «Україна переможе», яка обіцяє нове звучання улюблених дуетів.

Концерт обіцяє феєричні емоції та позитив, а кожен придбаний квиток стане підтримкою Збройним силам України. Все буде Україна!

Коли: 22 жовтня, 20:00.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької.

Ціна: від 490 грн.

Христина Соловій

Христина Соловій приїжджає з концертом у Львів! Відома своєю прозорістю вокалу, внутрішньою силою та жіночністю, вона вже підкорила серця сотень тисяч слухачів. Співачка оголосила про великий тур українськими містами, частина прибутку якого буде передана на підтримку бригади НГУ АЗОВ.

Готуйтеся до захопливого занурення в неймовірний світ її творчості, де поєднуються dream pop, рокові аранжування та живі інструменти. Приходьте, щоб заспівати й потанцювати під улюблені пісні та відчути магію творчості Христини Соловій!

Коли: 22 жовтня, 18:30.

Де: Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької.

Ціна: від 390 грн.

Гра Престолів: симфонія льоду та полум'я

Для справжніх фанатів серіалів “Гра Престолів” та “Дім Дракона” прозвучать найкращі музичні твори з усіх сезонів у виконанні симфонічного оркестру LUMOS Orchestra, хору та солістів. Глядачі зможуть взяти участь в інтерактиві та обрати, хто займе Залізний трон. Диригентом концерту стане Роман Кресленко, а художніми керівницями оркестру та хору виступлять Діана Коваль та Ірина Кресленко відповідно. Не пропустіть можливість поринути у світ епічної музики!

Коли: 26 жовтня, 18:00.

Де: Львівська обласна філармонія.

Ціна: від 590 грн.

Іво Бобул та Лілія Сандулеса

28 жовтня Львівський театр опери та балету прийматиме зірковий дует – Іво Бобул та Лілію Сандулесу.

Відомі українські виконавці, які здобули популярність у 90-х, знову зійдуться на сцені, щоб виконати свої хіти, серед яких "Берег любові" та "Пізня зустріч". Творчий тандем, який об'єднує не лише музику, а й родинні зв’язки, розпався на початку 2000-х через розлучення, але тепер шанувальники зможуть насолодитися їхньою спільною творчістю.

Коли: 28 жовтня, 19:30.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької.

Ціна: 410 грн.

[read_more_vg id="1267052"]

Последние новости