День захисників і захисниць України 2024: програма заходів у Львові на 1 жовтня

День захисників і захисниць України 2024: програма заходів у Львові на 1 жовтня. || Фото: galinfo.com.ua.

У вівторок, 1 жовтня, відзначатимемо День захисників та захисниць України. З цієї нагоди у Львові заплановано чимало святкових заходів. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загальнонаціональна хвилина мовчання 

Щодня о 09:00 в Україні – загальнонаціональна хвилина мовчання за тими, кого ми втратили у цій війні. Відзначення Дня захисників і захисниць у Львові розпочнеться саме з хвилини мовчання. 

"Сьогодні треба зупинитися! 1 жовтня — День Захисників, 9 година ранку. Прошу вийти з дому, машини, трамвая, прикласти руку до серця і подякувати тим, хто віддав найцінніше за Незалежність. Пригадайте когось із наших знайомих. Подумайте про тих, за кого нікому молитися. Пам’ять — це те, чого ми ніколи не віддамо! Героям Слава!", – написав у своєму телеграмі міський голова Львова Андрій Садовий. 

Коли: 1 жовтня, 09:00.

Де: на території всієї України. 

Ціна: вхід вільний.

Тарас Петриненко і Тетяна Горобець

1 жовтня у Львівському театрі опери та балету імені С. Крушельницької відбудеться концерт легендарного українського виконавця Тараса Петриненка та його дружини Тетяни Горобець. Ця подія – чудова можливість почути наживо такі хіти, як "Україна", "Пісня про пісню" та інші. Не пропустіть можливість провести вечір із живою музикою від справжніх зірок української сцени.

Коли: 1 жовтня, 19:00.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, проспект Свободи, 28.

Ціна: від 350 гривень.

Yuşan-Зілля. Спільна легенда

Вражаюче сценічне дійство, в якому два мелоси – український та кримськотатарський – зливаються у суголоссі. Вони виростають із прадавніх традицій двох народів, що сплелися корінням, а сьогодні пліч-о-пліч змагаються за свою свободу і право бути собою на землі предків. Терпкий запах степового зілля євшан відлунює у старовинних піснях і поетичних текстах,  що разом творять спільну легенду українців і кримських татар.

Спільна історія, спільна пам'ять, спільне майбутнє – те, що нас єднає і робить непереможними.

1 жовтня на сцені Органного відбудеться мистецьке дійство «Yuşan-Зілля. Спільна легенда», яке реалізується у рамках проєкту «Yuşan-Зілля: українсько-кримськотатарське суголосся» за підтримки Українського культурного фонду.

У програмі оригінальні версії кримськотатарських та українських народних пісень, кримськотатарська класична поезія та сучасна анімація.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації.

Коли: 1 жовтня, 19:00.

Де: Львівський органний зал, вулиця Степана Бандери, 8.

Ціна: вхід вільний.

[read_more_vg id="1267436"]

Последние новости