Львівський скансен кличе на ярмарок етнокраму з музиками, екскурсіями та майстерками

Львівський скансен кличе на ярмарок етнокраму з музиками, екскурсіями та майстерками. || Фото: Юрій Богун. || Фото:

Львівський скансен кличе на осінній ярмарок етнокраму з музиками, майстерками і лекторієм. «Ярмарок на Покрови в Гаю» відбудеться 12-13 жовтня. Про це повідомили організатори.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Завадила погода

«Ми мали провести ярмарок минулих вихідних, але погода внесла свої корективи. Попри зміну дати, тема ярмарку залишається тією ж – це наша Покрова. Покрова як символ, історія і наше сьогодні – наше військо. Будем згадувати славних воїнів минувшини і, дякуючи нашим захисникам та захисницям за можливість бути вільними на своїй землі, гуртуватимемось навколо рідних звичаїв спільною піснею.Нашими діяннями і вашою участю у ярмаркуванні збиратимемо кошти на потреби захисників», – розповідають у музеї.

Програма Ярмарку на Покрови у Гаю

Впродовж двох днів, 12 і 13 жовтня, на ярмарковій галявині майстри продаватимуть найрізноманітніший крам (керамічний і глиняний посуд, текстиль, одяг, прикраси, різьблені й мосяжні речі), а на окремих локаціях охочі зможуть взяти також участь у різноманітних майстеркласах.

12 жовтня

Щоб ярмаркувалося жвавіше, на подію приїдуть музики – гості з різних міст, а також місцеві впізнавані й улюблені багатьма гурти.

13 жовтня

У неділю у Львівському скансесі виступатимуть:

На лекторіях можна буде дізнатися, хто і як досліджує архітектурну спадщину України, послухати «історії речей з історією» та чому і як варто зберігати родинний спадок.

«Для діток ми підготували традиційні забавляння на галявині 12 жовтня, а ще можна буде повправлятись у козацькій майстерності у Школі Джур», – розповідають у музеї.

Також працюватиме виставка Ольги Кузюри «Оприявлення» (костел із с. Язлівчик)

Ціна квитка: 200 гривень – повний, 100 гривень – пільговий (студенти, школярі, пенсіонери), безкоштовний вхід діє для ветеранів та військових, людей з інвалідністю І-ІІ груп, дітей дошкільного віку.

[read_more_vg id="1267898"]

Последние новости