Осінь – це час гарбуза, і з нього можна приготувати багато смачних і корисних страв. Ми підібрали для вас п'ять цікавих рецептів, які точно здивують ваші смакові рецептори! Щоб продивитись повний рецепт, ви можете натиснути на назву страви. Де поїсти у Львові.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Гарбузовий крем-суп з сиром
Цей крем-суп зігріє вас прохолодними осінніми вечорами. Ароматний гарбуз, ніжний сир і вершки роблять страву надзвичайно ситною та комфортною.
Інгредієнти:
- 600 г гарбуза
- 200 мл апельсинового фрешу
- 100 мл вершків (10%)
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 см імбиру
- 30 г вершкового масла
- 50 г твердого сиру
- сіль і перець за смаком
Гарбуз, цибулю та імбир наріжте і обсмажте на вершковому маслі. Додайте апельсиновий сік та чебрець, варіть 20 хвилин. Подрібніть суп блендером, додайте вершки та тертий сир. Перемішайте і подавайте гарячим.
Курка в гарбузі
Унікальна страва, де гарбуз виступає одночасно і як горщик, і як інгредієнт. Ніжна курка з овочами, запечена у гарбузі, стане центральною прикрасою вашого столу.
Інгредієнти:
- 1 круглий гарбуз
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 500 г курячого м’яса
- олія, зелень, сіль, спеції за смаком
- 2 зубчики часнику
Підготуйте гарбуз, зріжте верхівку і видаліть насіння. Курку з овочами обсмажте до рум’яної скоринки, викладіть у гарбуз, додайте спеції і запікайте при 180°C близько 40 хвилин.
Гарбузовий кекс
Легкий і смачний десерт для любителів солодкого. Ці мафіни ідеально підходять до чаю або кави. Манка, сметана та аромат гарбуза роблять їх ніжними і пухкими.
Інгредієнти:
- 1 склянка манної крупи (240 г)
- 1 склянка сметани (240 г)
- 10 г розпушувача
- 10 г ванільного цукру
- 70 г цукру
- 1 яйце
- 10 мл лимонного соку
- 1/2 склянки рослинної олії (120 г)
- 100 г натертого гарбуза
Для приготування з’єднайте манну крупу зі сметаною, залиште на 10 хвилин. Додайте яйце, цукор, олію, лимонний сік та натертий гарбуз. Перемішайте і викладіть у форми для випікання. Випікайте при 180°C 35-40 хвилин.
Запіканка з гарбуза із яблуками, горіхами і медом
Запіканка об'єднує солодкий гарбуз, соковиті яблука та хрусткі горіхи з медовим смаком. Вона ідеально підходить як для сніданку, так і для вечірнього чаю.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 200 г сиру
- 4 ст. ложки манної крупи
- 2 яблука
- 2 яйця
- 100 г волоських горіхів
- 50 г ізюму
- 30 г вершкового масла
- 3 ст. ложки цукру
- 1 ст. ложка меду
- сіль за смаком
Гарбуз та яблука наріжте кубиками, волоські горіхи подрібніть. Змішайте яйця з манною крупою, додайте сир та мед. У форму викладіть шар тіста, зверху фрукти, горіхи та родзинки, потім знову тісто. Запікайте 40 хвилин при 180°C.
Канапе з сиром, гарбузом та мандарином
Оригінальне поєднання смаків, яке здивує ваших гостей. Хрумкий багет, сир, карамелізований гарбуз і цитрусова нотка мандарину – це легка закуска для святкового столу.
Інгредієнти:
- 200 г гарбуза
- 1 пакування сиру "Старий Голландець"
- 1 багет
- 1 мандарин
- 2 ст. л. цукру
- 20 г вершкового масла
- мікрозелень по смаку
Наріжте гарбуз кубиками, обсмажте його з цукром та маслом до золотистого кольору. Підсушіть скибки багета, викладіть на них сир, обсмажений гарбуз і мандаринові скибки. Прикрасьте мікрогріном.
Смачного і теплих осінніх вечорів!
[read_more_vg id="1268662"]