Зареєстровано петицію до президента про присвоєння Андрію Шахсінову з Дрогобича звання Героя України (посмертно)

Зареєстровано петицію до президента про присвоєння Андрію Шахсінову з Дрогобича звання Героя України (посмертно). || Фото: drohobych-rada.gov.ua.

На сайті електронних петицій до президента України зареєстровано звернення про присвоєння звання Героя України (посмертно) Андрію Шахсінову з міста Дрогобича Львівської області. Підтримати петицію може кожен, для цього слід просто проголосувати онлайн.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Шахсінов Андрій Анатолійович був хоробрим солдатом і достойним сином своєї країни. З перших днів російської агресії добровільно став на захист України і захищав її від окупантів та сепаратистів в АТО, доводячи свою відданість ідеї та нашій державі. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну він продовжував служити своїй країні та боротися за її свободу та незалежність. Завжди перший. Він був втіленням гасла десантників, разом з якими був там, де найважче та найнебезпечніше, за що і мав бути нагородженим ще за життя. Залишився вірним військовій присязі до останнього подиху, трагічно загинувши 29 травня 2022 року", — йдеться у тексті петиції, зареєстрованій Романом Шахсіновим. 

Як розповіли у Дрогобицькій міській раді, Андрій Шахсінов народився та жив у Дрогобичі, закінчив загальноосвітню школу №16, а опісля — Дрогобицький коледж нафти і газу. Після завершення навчання одразу ж пішов на службу в Збройні Сили України. У 2014 році від перших днів війни став добровольцем. На момент повномасштабного вторгнення Андрій працював за кордоном, але залишивши усе, повернувся в Україну, аби боронити рідну землю від окупантів. 

Дрогобичанин загинув 29 травня у віці 38 років від осколкового поранення поблизу Слов’янська. У воїна залишилися мама та брат. 

Станом на 4 лютого петицію набрала 2679 голосів із 25 000 необхідних для того, аби її розглянув президент Володимир Зеленський.  До закінчення збору підписів залишилося 67 днів.

 

Последние новости