Коли українці зможуть вибирати банк для виплати зарплати

Коли українці зможуть вибирати банк для виплати зарплати фото

Українці зможуть самостійно обирати банк для отримання заробітної плати. Так, з 1 січня 2021 року, завдяки запровадженню в Україні міжнародного стандарту рахунків IBAN, бухгалтерія роботодавця вже не "нав’язуватиме" працівникам банки на свій розсуд.

Про це повідомили у НБУ.

«Після запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку роботодавець отримав змогу формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам із зазначенням номера рахунку працівника за стандартом IBAN, зокрема рахунку, який працівник самостійно відкрив у банку за власним бажанням», – йдеться в повідомленні НБУ.

Зазначається, що таке нововведення допоможе уникнути конфліктів між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно вибирати банк для отримання заробітної плати. Воно набуде чинності з 1 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці встигли доопрацювати свої автоматизовані системи та програмно-технічні комплекси.

«Працівник, а не роботодавець повинен самостійно обирати банк, який буде обслуговувати його рахунок. Таке право передбачено законодавством про оплату праці, і ми хочемо, щоб воно реалізовувалося на практиці. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширенню спектра банківських послуг», – процитувала пресслужба заступника голови НБУ Сергія Холода.

Нагадаємо, хто у Львові найбільше заробляє. 

Последние новости