Статистики розповіли, скільки молока та молочних продуктів споживає середньостатистичний львів’янин за рік.
За їхніми даними, споживання «молочки» населенням Львівщини стрімко зменшується. Так, якщо у 2000 році львів’янин випили і з’їли 265 кілограмів молока і молочних продуктів, то у 2018 році – лише 205 кілограмів.
Статистика зазначають, що Львівщина за обсягом виробництва молока у 2019 році зайняла сьоме місце серед регіонів України. Основна частка молока (94%) виробляється господарствами населення. У 2019 році вироблено 481 тисяч тонн молока, що на 5% менше порівняно з 2018 роком та на 27% – з 2010 роком.
"Середньорічний надій молока від однієї корови, яка була в наявності на початок року, у 2019 році у підприємствах становив 5224 кілограма, у господарствах населення – 4621 кілограм", – йдеться у повідомленні.