Кавоварка: різновиди та переваги

Кавоварка: різновиди та переваги - фото

Якісна кавоварка потрібна кожному, хто не уявляє життя без щоденного вживання улюбленого напою. Смак кави при цьому залежить не тільки від якості зерен та рецепту, але й від типу кавоварки, тому до вибору такої техніки підходьте усвідомлено.

Виробники пропонують різні моделі. Перш ніж вирушити до магазину, визначте, яку кавоварку хочете купити, щоб отримати можливість приготувати таку каву, як ви любите.

Гейзерні кавоварки

Пристрій складається з двох частин: нижня ємність призначена для води, а верхня — для готового напою. Мелена кава засипається у спеціальний фільтр, що розміщується між ними. Під дією гарячої пари вода з нижньої частини спеціальним сифоном виштовхується нагору, проходячи через шар кави й насичуючись смаком та ароматом напою.

Плюси:

Недоліком такого приладу є те, що за приготуванням кави необхідно доглядати, як і за звичайною туркою. Інакше кава «втече». Згодом прокладки між ємностями зношуються та вимагають заміни.

Крапельні моделі

Це найпростіший електричний пристрій для приготування улюбленого напою. Він складається з ємності для кави, бака для води, нагрівача та кавника. Гаряча пара проходить крізь шар кави та по крапельці стікає в кавник, що розташований знизу.

Плюси:

Стояти над кавоваркою не потрібно, хоча є моделі, які не відключаються в автоматичному режимі — їх доведеться доглядати. Тут складно вгадати точну порцію для однієї людини, тому доводиться відразу насипати багато кави. При цьому міцність виходить невисокою, а справжній еспресо приготувати за допомогою крапельної кавоварки неможливо.

Чалдові та капсульні кавоварки

Такі моделі працюють за однаковим принципом, відрізняючись лише формою кави, яку треба засипати. В одну завантажуються чалди — спеціальні пресовані «кавові» таблетки, а в іншу — герметичні контейнери з меленою кавою, які перед використанням потрібно проколоти в декількох місцях.

Принцип роботи простий: розігріта до пари вода проходить через капсулу та стікає в розташовану знизу чашку.

Плюси:

Недоліків у таких моделей набагато більше. За один раз можна приготувати лише одну порцію кави, потім капсулу потрібно викинути та вставити нову. Самі капсули та чалди коштують дорожче звичайної пачки меленої кави, причому купувати потрібно тільки марку, зазначену виробником. Інакше кавоварка може зламатися.

Последние новости