На Львівщині судили командира, який п’яним важко поранив солдата ножем

На Львівщині судили командира, який п’яним важко поранив солдата ножем. || фото: 7kanal.com.ua

Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок командиру взводу Максиму Б., який у нетверезому стані завдав тяжких тілесних ушкоджень солдату, вдаривши його ножем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інцидент стався 10 серпня 2024 року у наметовому містечку однієї з військових частин, де молодший лейтенант, перебуваючи на службі у стані алкогольного сп’яніння, спровокував конфлікт.

За даними судових матеріалів, під час сварки Максим Б. вдарив свого підлеглого ножем у груди, завдавши йому тяжких поранень, які включали ушкодження легені, діафрагми та печінки. Потерпілий солдат одразу ж був доставлений до лікарні, де йому надали необхідну медичну допомогу.

Судовий процес тривав декілька місяців, під час яких командир взводу визнав свою провину і висловив прохання не карати його суворо, оскільки він бажає продовжувати військову службу. Потерпілий солдат також звернувся до суду з проханням врахувати його думку під час визначення покарання.

В результаті розгляду справи суддя Мар’яна Білецька призначила Максиму Б. п’ять років позбавлення волі, однак звільнила його від відбування покарання з іспитовим терміном у рік. Вирок ще може бути оскаржено.

Цей випадок привернув увагу до проблеми безпеки у військових частинах, а також до питання вжиття заходів щодо контролю за поведінкою військовослужбовців, особливо у стані алкогольного сп’яніння.

Последние новости