На Львівщині невакцинована 7-річна дитина захворіла на свинку

На Львівщині невакцинована 7-річна дитина захворіла на свинку. || фото: tvoymalysh.com.ua

У Яворівському районі Львівської області 7-річна дитина, яка не отримала щеплення через відмову батьків, захворіла на епідемічний паротит, відомий у народі як свинка. Про це повідомила Яворівська районна державна адміністрація 11 жовтня. У навчальному закладі, де навчається дитина, вже розпочали профілактичні та епідеміологічні заходи, щоб запобігти поширенню хвороби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Епідемічний паротит – це висококонтагіозне вірусне захворювання, яке найчастіше вражає дітей віком від 3 до 15 років. Воно може спричинити ускладнення, такі як запалення слинних залоз, ураження органів слуху та центральної нервової системи. У важких випадках захворювання може призвести до серйозних наслідків, зокрема безпліддя у чоловіків.

В Україні вакцинація проти паротиту входить до Календаря профілактичних щеплень і проводиться дітям у віці 12 місяців з ревакцинацією в 6 років. Випадки захворювання зазвичай виникають серед невакцинованих дітей або тих, чиї батьки відмовляються від щеплень.

Шкільна адміністрація у співпраці з місцевими органами охорони здоров'я вже проводить аналіз охоплення дітей щепленнями та організовує протиепідемічні заходи, щоб убезпечити інших учнів від можливого зараження.

Последние новости