Незаконну шестиповерхівку на Варшавській у Львові знесуть

Незаконну шестиповерхівку на Варшавській у Львові знесуть. || фото: city-adm.lviv.ua

Після шести років судових розглядів Верховний суд України залишив у силі рішення про знесення самовільно збудованого шестиповерхового будинку на вулиці Варшавській, 22. Громадська організація «Наше ідеальне місто», яка звела цей будинок без дозволів, повинна відшкодувати витрати на його демонтаж.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львова, 1 жовтня Верховний суд підтвердив рішення апеляційного суду. Тепер громадська організація зобов'язана розпочати процес знесення будинку після відновлення виконавчого провадження.

Будівництво на Варшавській, 22 почалося ще у 2018 році без дозвільних документів. Інспекція кілька разів штрафувала забудовника та вимагала припинити будівельні роботи, але ці рішення були проігноровані. Через це Інспекція звернулася до суду з вимогою знесення будинку.

Ситуацію ускладнило те, що державний реєстратор зареєструвала право власності на всі квартири в цьому будинку. Це також стало предметом розгляду у правоохоронних органах. Після кількох судових розглядів Верховний суд підтвердив необхідність демонтажу.

Це не перший випадок знесення незаконних будівель у Львові. Раніше суди ухвалили рішення про знесення незаконних споруд на вулицях Варшавській, Уманській та На Нивах. Ці дії мають стати прикладом для забудовників, які порушують закон.

Последние новости