На Львівщині списки ухильників від мобілізації публікують у соцмережах

фото 24 tv.ua

П’ята хвиля мобілізації на Львівщині була зірвана. Шоста, котра розпочалася 16 червня і триватиме 60 днів, проходить досить мляво. За цей період до лав ЗСУ зі Львівщини мають призвати 2600 чоловік, що наразі під великим сумнівом. І поки голова Львівської ОДА Олег Синютка сподівається на патріотизм львівських чоловіків, керівництво Жовківського військкомату схоже вирішило перестрахуватися і перевершило самого себе. У соцмережах з’явилася сторінка, на якій публікують списки тих, хто ухиляється від мобілізації за підписом районного військкомату. Щоправда, жодних контактних даних самого військкомату на цій сторінці немає.

Про це інформує press-centr.com

У цих списках міститься вся особиста інформація тих, хто має бути призваний. Там можна знайти про призовника майже все - починаючи з прізвища, імені та по-батькові, дати та року народження і закінчуючи місцем проживання. До того ж, перерахованих у списках людей прямим текстом звинувачують у тому, що вони ухиляються від служби в армії. На таке "ноу-хау" вже досить різко відреагували львівські юристи.


- "Ухильником" від служби вважається людина, якій вручили повістку в руки, отримувач розписався, але у військкомат не з’явився, - розповідає юрист Олег Терещенко. – Таких людей вносять у базу даних як тих, хто ухиляється від служби. Далі має бути розпочате кримінальне провадження. У цьому випадку цікаво дізнатися, чим саме підтверджується, що ці люди ухиляються? Можливо, вони й повісток в очі не бачили!

Коли скандал зі сторінкою у соцмережах почав набирати обертів, у Жовківському військкоматі від неї відхрестилися. Запевняють, що вони цю сторінку не створювали. Не можуть у військкоматі пояснити і те, як особисті дані призовників могли потрапити у соцмережу.


- Ми доповімо комісару про цей інцидент і вже тоді будемо вирішувати, що робити далі, - сказав заступник військового комісара Жовківського району Руслан Купський.

Львів у новинах:

Мобілізація: на Львівщині хлопця силоміць тягнули у військомат 

Як буде проходити шоста хвиля мобілізації на Львівщині: 6 фактів

Хто з жінок підпадає під мобілізацію

 

Последние новости