У Львові почнуть перевірку спортивних комплексів через інцидент зі "Sport life"

Львівська міська рада розпочне перевірку доступності спортивних комплексів для людей із особливими потребами. Про це під час сесії 25 лютого заявив міський голова Андрій Садовий у відповідь на звернення Остапа Стадника, якому відмовили у доступі до фітнес-центру "Sport life" інформує zaxid.net.

Нагадаємо, Львів'янин із ДЦП, якого не пустили у спортклуб, розповів деталі інциденту

"У нас буде можливість промоніторити всі інші спортивні заклади Львова, у тому числі басейни, з точки зору доступності для людей. Я розумію, що ця установа ("Sport life" – ред.), про яку ви говорите, є приватною. Але вона розташована у Львові і тому повинна поважати рішення, які приймаються тут", – заявив Андрй Садовий.

Окрім того мер міста доручив провести із керівництком фітнес-центру "Sport life" на вул. Зубрівській ще одну зустріч за участі керівників департаменту гуманітарної політики ЛМР і Сихівської райадміністрації, а також депутатів профільних комісій міськради.

"Я думаю, вони повинні зрозуміти помилковість своїх тлумачень. Якщо вони мають можливість допомогти людині, то мають це зробити", – додав Андрій Садовий.

Під час сесії 25 лютого перед депутатами міськради виступив Остап Стадник, якому двічі відмовляли у доступі до басейну у фітнес-центрі "Sport life". За його словами, після реакції журналістів адміністрація спорткомплексу відповіла, що через рік зможе задовольнити прохання Остапа Стадника займатися у басейні. За той час там мають намір переробити приміщення, аби до нього могли проходити люди на візках, і провести навчання серед своїх працівників.

"Але зрозуміло, що цей рік – це час, за який має статися щось, що змусило б мене передумати займатися у цьому центрі", – заявив Остап Стадник.

Нагадаємо, окрім випадку із Остапом Стадником за три роки існування фітнес-центру "Sport life" на Сихові було ще щонайменше три подібні ситуації. За словами клієнтів-візочників, яким відмовили у доступі до спортзалу, стандартне пояснення полягає у тому, що споруда не обладнана для відвідин людей з особливими потребами. 

Львів у новинах:

Максиму Стасіву зробили операцію в Індії

На скільки подорожчають квитки на поїзд Львів-Київ 

У Львові створюють "чорну мапу" закладів, де грає російська попса 

Последние новости