Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї

Погодні катаклізми, які спостерігалися сьогодні у Львівській області, не зупинили проведення аграріями весняно-польових робіт.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів фермер Олександр Безух. Його село Лаврів на Волині також потрапило в зону похолодання. Проте, фермер продовжив посів сої.

"Сьогоднішній сніг вже розтанув і залишив після себе необхідну вологу для посівів: і озимим, і яровим від цього тільки користь, - розповіла начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко. - Заморозки (їх прогнозують в ніч на 26 квітня) могли б створити проблеми для теплолюбних культур, тобто кукурудзи, але в регіоні її не саджали. А ось тим, хто рано посадив картоплю і овочі, варто турбуватися про пошкодження сходів".

Для плодових дерев заморозки не небезпечні, оскільки вони будуть на грунті, а не в повітрі.

До того ж, за словами Тетяни Адаменко в регіоні висока ймовірність хмарності, яка може закрити вихолоджування і звести заморозки нанівець.

Фото: https://www.facebook.com/to.ye.lviv/

Нагадаємо, на Львівщині снігопад розпочався у ніч з 24 на 25 квітня. Метеорологи повідомляють також про погану видимість на дорогах та густий туман, що будуть можливими в темну пору доби. Синоптики прогнозують, що через деякий час погода стабілізується, але впродовж двох-трьох днів Галичина зазнаватиме похолодання.

Львів у новинах: 

Аномальна весна: зранку Львівщину засипає снігом (фото, відео)

Інтернет "вибухнув" фотожабами на квітневий сніг у Львові (фото)

Трохи "перемоги": львівські патрульні підкорили соцмережі добрим вчинком

Последние новости