Львів'яни загрожують зірвати концерт Дорна

Львівські фанати українського співака Івана Дорна вже давно розібрали квитки на його виступ, запланований на сьогодні, розмели навіть найдорожчі контрамарки за 800 грн. На "Арену Львів" Іван Дорн приїде в рамках свого масштабного турне "Randorn". Організатори заходу вже пообіцяли море музики, драйву та сюрпризів.

"Сюрприз", але малоприємний, готують і львівські активісти. Радикали з кількох ультраправих організацій пригрозили зірвати концерт. Досвід в таких справах у них є - блокували і виступ Світлани Лободи в Івано-Франківську, і концерт Макса Барського у Львові. А гурт SunSay і зовсім скасував свою поїздку до західної столиці після таких загроз - від гріха подалі.

Активісти заздалегідь звернулися до керівництва "Арени Львів" з листом, в якому нібито прописали імена українських виконавців, які виступають на території Росії. Прізвища артистів, які потрапили в немилість, не озвучують, то стверджують, що в списку є і Дорн.

- Дії цих артистів є антидержавними і їх концерту у Львові неприпустимий, - заявив "КП" в Україні" один з активістів, який побажав залишитися інкогніто.

До того ж, радикали нагадують, що раніше міськрада прийняла постанову про заборону виступів артистів, які гастролюють на території РФ, в анексованому Криму та окупованих районах Донецької і Луганської областей при фактичній російсько-українській війні. При тому, Іван Дорн успішно виступає в Росії.

Але, як видно, і серед львівських активістів є шанувальники творчості Дорна - співакові ще дали шанс нормально провести концерт. Виступ відбудеться, якщо він доведе свою проукраїнську позицію. Як саме - активісти ще не придумали. Однак планують зв'язатися зі співаком по телефону, для серйозної розмови.

Стрибати по російській сцені в майці з тризубом - не показник патріотизму, - впевнені львівські радикали. - І доказів того, що Дорн допомагає нашій армії, немає, це фейк. Тому готуємося "працювати" на його концерті на "Арені Львів".

На жаль, "КП" в Україні" не вдалося дізнатися думку іншого боку - команди співака. Телефон його концертного директора не відповідав.


Міськрада: "Творчість Дорна не підпадає під заборону"

У мерії одноголосно вирішили дозволити Івану Дорну виступити на "Арені Львів".

- Ми прийшли до висновку, що творчість Івана Дорна не підпадає під заборону в рамках постанови міськради, що забороняє концерти представників українського та іноземного шоу-бізнесу, які підтримують російську агресію, - повідомила депутат Львівської міськради Юлія Хомчин. - Виступ співака має відбутися.

Багато львів'ян згодні з таким рішенням депутатів, і просять дозволити людям самим вирішувати концерти яких виконавців відвідувати. До того ж, нагадують, що в ЗМІ неодноразово згадувалося ім'я Дорна, як співака, який активно допомагає воїнам АТО і української армії.

Львів у новинах:

Дізнайся: в яких озерах Львівщини дозволено купатися

Львів’янину на замітку: в які країни можна поїхати без візи у 2016 році

У Львові в ДТП постраждали семеро людей

Последние новости