Львів'янину на замітку: змінено умови надання "теплих" кредитів (інфографіка)

фото з сайту ecotown.com.ua

Кабінет Міністрів України прийняв нововведення до програми "теплого" кредитування.

На офіційному сайті Кабінету Міністрів України опублікували  зміни до чинної програми "Теплі кредити", які були прийняті ще 27 липня (постанова Уряду № 589). Зміни стосуються лише розміру відсотків суми кредиту, який відшкодовується державою для фізичних осіб, незалежно від отримання ними субсидії, – пише EcoTown.

Відповідно до нововведень, фізичні особи зможуть брати кредити на енергозберігаючі заходи та матеріали з відшкодуванням державою суми кредиту у розмірі 35 % (але не більше, аніж 12 тисяч гривень за одним кредитним договором), замість 30% (не більше, аніж 14 тисяч гривень за одним кредитним договором), незалежно від того, чи отримують такі фізичні особи субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, чи ні.

Додамо, раніше діяла норма, що відшкодування для фізичних осіб, які отримують субсидію, становить 70 % від суми кредиту. Якщо ж "теплий кредит" буде брати ОСББ, власники квартир, які отримують субсидію, мають право на відшкодування державою 70 % суми кредиту (але не більше, аніж 14 тисяч гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором).

Кредитні зобов’язання, які були взяті позичальниками до набрання чинності змін до постанов, будуть виплачуватися згідно з Порядком, що діяв на час отримання кредиту.

Читайте ще новини Львова:

Будь в курсі: тарифи на тепло підняли вдвічі

Львів'янину на замітку: тарифи на тепло зростуть вдвічі

На воду і тепло знову підняли ціни 

 

Последние новости