Двоповерховий поїзд "Skoda" хочуть пустити новим маршрутом до Львова

Поїзд "Skoda" планують випустити на новому маршруті: Київ-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів. Про це на Фейсбук повідомив голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляє VG Львів.

- Нарешті виводимо з "кущів" багатостраждальний електропоїзд "Skoda". Цього тижня чеські фахівці проведуть необхідні обстеження і тестування. Служби мають забезпечити її готовність до експлуатації до 1 листопада.

Вивчаємо прийнятні варіанти напрямків експлуатації цих потягів. Бо вони мають певні обмеження, зокрема, потребують технічного обслуговування кожні 700 км. Зараз розглядаємо такі маршрути: Київ-Полтава-Харків, Київ-Вінниця-Хмельницький-Тернопіль-Львів. Сьогодні вже маємо пряме сполучення Київ-Львів, дуже коротке - 4.55 у дорозі, з мінімальною кількістю зупинок. Ідея для "Skoda" – задіяти всі проміжні зупинки і доправити пасажирів до названих міст, а звідти вже до Львова, - каже Балчун.

За його словами, служба руху ще працює над розкладом, але зрозуміло, що це будуть денні потяги "Інтерсіті".

Він також додав, що в зв’язку із запуском "Шкоди", з обігу вивільняться 18 пасажирських вагонів. Цей рухомий склад піде на напрямок Київ-Херсон. Буде додаткова пара швидкісного поїзда з дзеркальним розкладом.

Читайте також: 

Плаваюче сміття та транспортний коллапс: як затоплює Львів (фото)

Посади ведмедика: львів'янам пропонують висадити іменні рослини у формі тварин

У Львові на Стуса провалилася фура (фото)

Последние новости