Стало відомо, як подовжать приміські маршрути, що курсують через Львів

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував ситуацію щодо приміських маршрутів, які курсують через Львів. Мер зазначив, що місто має напрацювати нову схему розміщення автостанцій, а наразі розглядається можливість сполучення ближніх населених пунктів зі Львовом міськими автобусними маршрутами.

"Є схема, яка повинна працювати. Не можна з одного села пускати автобус через місто Львів в інше село. У Львові є свої маршрути. Ми підемо іншим шляхом. Частина львівських маршрутів буде продовжена до навколишніх сіл, щоб вони були імплементовані у львівську мережу. Це буде позитивний варіант вирішення", – зазначив Андрій Садовий, передає прес-служба Львівської міськради.

За його словами, уже наступного року працюватиме нова система співпраці з перевізниками, буде оголошено конкурс.

"Зараз триває обговорення, частина громадськості буде у конкурсному комітеті, вони будуть фіналізувати рішення щодо перевізників, які будуть працювати. Вакханалія, яка існувала багато років, повинна бути припинена. Ці автобуси, які з одного села їздили в інше, жахливої якості. Будь ласка, доїхав до кінцевої станції, зупинився, є львівська транспортна система, як повинна якісно працювати", – додав міський голова Львова.

Щодо автостанцій, то Андрій Садовий зазначив: "Щодо автостанціях ми повинні вийти на комплексну схему розміщення нових автостанцій, вони повинні бути належної якості надання послуг. Це процес, який ми беремо собі як завдання на 2017-18 роки. Станція ж на вул. Петлюри буде працювати тимчасово, вона не буде постійною. Коли ми затвердимо схему чіткого розміщення автостанцій, думаю, швидко це збудуємо, тоді буде інша якість сервісу. Це буде визначено робочою групою спільно з науковцями. Має бути науковий підхід".

Окрім того, за словами міського голови, наступного року розпочнуть реконструкцію площу перед вокзалом, там будуватимуть великий підземний паркінг, реконструюють площу.

Нагадаємо, з 1 жовтня кінцеві зупинки низки маршруток Пустомитівського напрямку, Жовківського та інших напрямків, які раніше їздили до центру Львова, перенесли на автостанції на окраїнах міста, що викликало хвилю обурення у мешканців сіл. Так, люди навіть перекривали дороги, вимагаючи не скорочувати маршрути.

Читайте ще новини Львова:

У львівському хостелі родина отруїлася чадним газом

Львівські поліцейські затримали рецидивіста, який стріляв по перехожих

Шоколадна колія, 5-метровий млин і гігантські цукерки: як у Львові пройшло Свято шоколаду

Последние новости