Фуд-корт, фітнес-центр та дитсадок: яким буде перший ІТ-парк у Львові

Нещодавно львівський ІТ Кластер провів зустріч директорів ІТ-компаній, на якій відвідувачі вперше побачили візуалізацію проекту ІТ-парку. У жовтні ZAXID.NET спілкувався про Innovation District IT Park з СЕО львівського ІТ-кластеру Степаном Веселовським, і тоді він обіцяв показати перші візуалізації вже восени. Свого слова Степан дотримався, а на додачу до рендерів майбутнього району, розповів більше подробиць про IT Park.

IT Park – це район, який складається з потрібних для комфортної роботи і відпочинку установ. Парк буде розташований у квадраті, що утворюють вулиці Стрийська, Луганська, Козельницька та Чмоли. Ця ділянка вже викуплена та приватизована. На даний момент тут розташовані зелені насадження та товари для садівництва.

Концепцію парку розробляли ІТ Кластер, компанія DTZ та найбільші львівські ІТ-компанії, які взяли участь в опитуванні про важливість того чи іншого компоненту. Всього компанія DTZ опитала 35 компаній, у кожній з яких працюють понад 200 осіб, і які сумарно орендують 85 тис. м2 офісів (всього ІТ-компанії орендують 120 тис. м2). Опитування показало, що проект IT Park здатен вирішити низку актуальних проблем місцевих ІТ-спеціалістів.

"Перша проблема – парковки, - коментує Степан Веселовський. - Це болюче питання для всіх ІТ-компаній. Також є проблеми з опаленням, вентиляцією, кондиціонуванням, відсутністю ліфтів. Багато офісів відновлені, і всі ці норми не дотримані. Часто офіційних норм замало для ІТ-компаній. Також однією з проблем є нестача місця для розширення бізнесу".

Через названі Веселовським проблеми основу проекту складають офіси. В IT Park буде два бізнес-центри і шість будівель, які призначені для оренди великими компаніями. Організатори впевнені, що зможуть повністю заповнити офісні приміщення, оскільки, згідно дослідження, 91% львівських ІТ-компаній готові переїхати в інші, більш комфортні, приміщення.

Дослідження також показало, що лише офісів замало для комфортної роботи місцевих "айтішників".

"Можна побудувати офіс-цукерку, але на те, що довкола, дуже часто впливати неможливо", - каже Веселовський.

Спираючись на результати опитування ІТ-компаній, організатори визначили, що саме слід додати до офісів. Понад 90% СЕО компаній сказали, що хочуть бачити там дитячий садок. Середній вік ІТ-працівників – 27 років. Це час, коли у людей з'являються діти, і їм важливо балансувати між роботою та спілкуванням з дитиною. Наявність садка поруч з офісом спростить для батьків цю задачу. У садку діти вчитимуть англійську та займатимуться за сучасними практиками.

Оскільки поруч з офісами планують розмістити фітнес-центр, компаніям не потрібно буде включати фітнес-можливості в офіс-пакет. Про це попросили всі СЕО опитаних компаній.

Тризірковий готель на території ІТ Park (більше 50% опитаних ІТ-директорів виступили за зведення такого об'єкту) дозволить ІТ-фахівцям і їхнім бізнес-партнерам вести переговори, не виїжджаючи за межі офісу. В готелі, як і офісних будівлях, передбачена можливість проводити конференції, зустрічі та наради. У цілому, про необхідність конференц-залів заявили понад 80% директорів ІТ-компаній.


Проект майбутнього ІТ-парку. Клікніть на фото для збільшення

На території IT Park розташовуватиметься і університетський корпус, а точніше – лабораторії для практичних занять. Зокрема, понад 70% опитаних ІТ-компаній підтримали цю ідею. Організатори хочуть залучити туди такі технічні програми, які MSc in Technology Management Львівської Бізнес-Школи, Internet of Things Львівської Політехніки та Computer Science УКУ.

Завдяки нявності на території IT Park торгового центру, працівникам компаній-резидентів не потрібно буде далеко їздити за покупками. Крім того, передбачається фуд-корт, здатний вмістити тисячі співробітників ІТ-компаній.

Наразі організатори не надають детальнішої інформації про об'єкти, які розташовуватимуться на території парку та обіцяють поділитись деталями згодом – коли будуть готові новіші рендери. На початок 2017 року планують залагодити всі формальності, а вже у кінці року – на початку 2018 розпочати будівництво.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Будь в курсі: куди у Львові перенесли зупинки громадського транспорту

Космічні ціни: скільки коштуватиме проживання у Львові на новорічні свята

Львів’янину на замітку: 5 нюансів отримання субсидії у Львові

Последние новости