Пробачили: львівського копа, який побив свого підлеглого, поновили на посаді

Командира роти патрульної поліції Львова Романа Борисенка, який побив свого підлеглого Віталія Цендровського, поновили на посаді. Про це ZAXID.NET повідомила старша інспекторка Управління з додержання прав людини Національної поліції України Оксана Санагурська. Також цю інформацію підтвердила речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

"Із 365 статті Кримінального кодексу України справу перекваліфікували за статтею 125 – "Умисне легке тілесне ушкодження", оскільки з'ясували, що це був особистий конфлікт, а не перевищення влади. Пізніше Личаківський районний суд Львова справу закрив, оскільки потерпілий Віталій Цендровський забрав свою заяву. 1 березня Борисенка поновили на посаді", – повідомила Катерина Рибій.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року Роман Борисенко побив свого підлеглого – 23-річного патрульного Віталія Цендровського. Це сталося під час несення служби. Спочатку прокуратура Львівської області порушила кримінальне провадження за ст. 124 ККУ ("Умисне легке тілесне ушкодження"). Однак наступного дня після скандалу в ЗМІ перекваліфікувала справу за важчою статтею – 365 ККУ ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством") і Борисенка відсторонили від займаної посади на час слідства. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Пізніше йому оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Отже, справу знову перекваліфікували на "умисне легке тілесне ушкодження" і закрили у зв’язку з тим, що потерпілий забрав заяву.

"Я рада, що все так обійшлося. Тому що шкода ув'язнювати людину за такий вчинок, хоча він і не правий. Але це буде чудовим уроком і для нього, і для інших правоохоронців", – зазначила Оксана Санагурська.

Дивись ще: 

Ніяких жартів: у Львові оголосили вакансію... музейного кота

Фото, відео: Львовом пройшла хресна хода

Кулон-перекладач: львівський стартап зібрав на Kickstarter більше $300 тисяч

Последние новости