Складай валізи: з перших днів безвізу на кордоні діятиме спрощений контроль

фото з сайту Укрінформ

З перших днів дії угоди щодо безвізового режиму в усіх пунктах пропуску максимально буде спрощено процедури проходження митного контролю для громадян, заявив в.о. голови фіскальної служби Мирослав Продан, повідомляє Укрінформ.

“Ми розуміємо всю відповідальність, яка постане перед працівниками митниці, оскільки вже зараз наші колеги прикордонники прогнозують збільшення пасажиропотоку у перші дні безвізу на 30 відсотків. Для уникнення черг та незручностей для подорожуючих вже впроваджується низка заходів на митницях та пунктах пропуску”, – розповів Продан.

За його словами, такі події як впровадження безвізового режиму з країнами Євросоюзу лише стимулюють митницю до розвитку, впровадження інноваційних технологій та переведення сервісів в он-лайн режим.

“Відповідність сучасним вимогам Європейського Союзу, централізований моніторинг та оперативний контроль в режимі реального часу, унеможливлення впливу людського фактору – саме це основні складові для митниці майбутнього. Фінальний результат, у напрямі якого ми рухаємося, – це збільшення товарообігу та прискорення пасажиропотоку, зручні та прозорі процедури для бізнесу та громадян, прискорення та оптимізація митних процедур”, – підкреслив Продан.

Відповідно до процедури ЄС, безвізовий режим вступає в силу через 20 днів після такої публікації, тобто вже 11-го червня.

Нагадаємо, Європейський Парламент ухвалив рішення про надання безвізового режиму Україні 6-го квітня. Після цього Рада ЄС затвердила це рішення 11-го травня. А 17-го травня відповідний документ підписали Президент Європейського Парламенту Антоніо Тайяні та Міністр внутрішніх справ Мальти Кармело Абела (оскільки Мальта головує зараз в Раді ЄС).

Додамо, після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів  уникнуть походів до консульств та візових центрів.

Дивись ще:

Що дасть безвіз львів'янам: відповіді на актуальні питання

Стало відомо коли почне діяти безвіз для України

Безвіз Україні нададуть ще понад 35 країн Латинської Америки і Азії 

Последние новости