Що буде з Академію сухопутних військ: ситуацію прояснив екс-міністр Гриценко

фото з сайту YouTube

Національній академії сухопутних військ у Львові не грозить скорочення, а тим більше закриття. Навпаки, Міноборони планує тут збільшення набору, збільшення фінансування і розгортання нових сучасних навчальних комплексів, заявив  21 червня, на своїй сторінці у Фейсбук,  екс-міністр оборони Анатолій Гриценко після зустрічі з теперішнім керівником війська Степаном Полтораком.

"Жодного скорочення чи зменшення кількості курсантів, тим більше передислокації окремих навчальних підрозділів у інші міста (Одесу, Суми, Харків) – не планується і не буде! Навпаки, Міноборони планує збільшення набору, збільшення фінансування і розгортання на базі львівської Академії Сухопутних військ нових сучасних навчальних комплексів", – повідомив політик.

За словами Гриценка, під час зустрічі 21 червня Степан Полторак розповів, що Міноборони має намір збільшити набір курсантів для підготовки танкістів.

"Планується збільшення набору курсантів для підготовки інженерів-танкістів на Військовому факультеті танкових військ у Харкові, де вони готуються і сьогодні, але це жодним чином не пов’язано з роботою Академії сухопутних військ у Львові. Статус Академії як видового навчального закладу, з нинішнім переліком спеціальностей підготовки залишається незмінним", – додав Анатолій Гриценко.

Як відомо, нещодавно голова Львівської облради Олександр Ганущин повідомив, що Міноборони планує перенести із Національної академії сухопутних військ навчання танкістів до Харкова, а артилеристів – до Сум. Проти цього консолідовано виступив весь депутатський корпус Львівської обласної ради.

Остаточно рішення щодо переформатування військових вишів мають розглядати сьогодні, 21 червня, під час засідання Кабінету міністрів.

Дивись ще:

Дізнайся: де у Львові облаштують комплекс для воркауту та скейт-майданчик

Поради екологів: в яких районах Львова найчистіше повітря та яких місць треба

уникати

Щось новеньке: у школах Львова викладатимуть водне поло

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Последние новости