Як зустріли: 12-літня львівська породілля повернулась до школи

фото з сайту kp.ua

"КП" в Україні " дізналась, як живеться  молодій мамі, Тані Лучишин,"  яка прогриміла, як мовиться, "на всю країну".

Нагадаємо, Навчається у шостому класі: у Львові 12-річна дитина...стала матір'ю


"Вся до мене вдалася - красива, як я"

Злива образ і колючих слів, звалилася на 12-річну шестикласницю з Борислава, яка стала мамою у вересні цього року, потрохи затихає. Як здебільшого і буває - люди поговорили та й забули. А Таня вчиться жити далі - вже з крихіткою на руках. Родичі кажуть, що дівчина вже звикла - гуляти з подругами замість того, щоб няньчитися з дочкою, не біжить - відповідальна.

- Зранку - в школу, після обіду - сидить з Діанкою, - поділилася з "КП" в Україні "мама дівчинки Анна. - До маленької по ночах встаємо по черзі. Стараюсь більше допомогти дочці, адже вона ще вчиться, їй треба відпочивати.

На свято Покрови дівчинку похрестили - вибрали ім'я Діана-Марія. Хресними стали подруга і друг Тані. У той день маленька мама виглядала особливо щаслива - ніби й не було того цькування і брудних пліток.

- Вся до мене вдалася, красива, як я, - пише молода мама під фотографіями з дочкою.

Але ж її багато хто засуджував. Тепер це все вже позаду. За словами родичів, в школі, де Таня після родів на індивідуальному навчанні, до неї ставляться нормально - педагоги докладно роз'яснили дітям, що молода мама жартів і знущань в її бік не заслужила. Старший брат (у нього взяли матеріал для ДНК-експертизи -  адже ймовірно він може бути батьком дитини) також відвідує уроки, хоча раніше з однокласниками через таке раннє материнство сестри, а головне - не визначене батьківство її дитини, були конфлікти.

12-річна юна мама вже повернулася до школи - на індивідуальне навчання.


Для колиски нема місця

Хто батько дитини, в сім'ї не відповідають. Не  схоже, щоб ним був старший брат Тані, з яким вони живуть під одним дахом - на фотографіях Таня притискається до нього, посміхається, а в коментарях відзначає, що він найкращий брат у світі. Чи можуть зберегтися такі теплі та приязні стосунки, якщо б з його боку було насильство?

Також у списку можливих батьків - ще один брат Тані, який живе окремо, і її вітчим. Вітчим дівчинки Іван відзначив "КП" в Україні ", що ніхто з цих трьох не має стосунку до дитини Тані. І це - за результатами ДНК-експертизи. А ось мама Тані каже, що результатів ще немає - вони їх не бачили. Могло вийти, що до списку потенційних партнерів і батьків дитини 12-літньої дівчинки потрапило вже четверо чоловік (першим експертизу пройшов сусід, батьківство не підтверджено) - невідоме. Час розставить всі крапки над "і", а вибивати визнання, хто батько, у дочки жінка не хоче.

- Я ж рідна мати - я не можу тиснути на дочку, - говорить Анна.

А може, це вже і не так важливо для сім'ї - головне, що з дітьми все добре. Незважаючи на досить жорсткі умови життя і шістьох дітей (а тепер до них додалася ще й внучка Діана), Анна на життя не скаржиться - тримається. Каже, що у них все в порядку. Хоча в одній кімнаті і кухонці, переобладнаній під спальню, живе дев'ятеро чоловік. Кухню зробили в коридорчику. Площа квартири - близько 40 квадратних метрів. Хоча ці метри, можливо, доведеться розділити на 14 зареєстрованих тут людей. Так що єдиною мрією багатодітної мами Анни Лучишин (про яку, до речі, в Бориславі не говорять погано - всі діти доглянуті, чисті, нагодовані) - одержати житло.

- Не для себе - для дітей, -зітхає Анна. - У нас навіть колиски для Діанки нема куди поставити, та що там - ступити ніде. Діана спить в колисці Вікторії, моєї молодшої дочки, а Віка вже з нами на ліжку.  Хай би без ремонту квартиру або хату виділили - я все сама зроблю, організую. В черзі стою вже шостий рік, але вона не рухається ні на крок.

До того ж, квартира до цього часу оформлена на покійну матір Анни - щоб переробити документи, потрібна згода всіх 14 зареєстрованих тут людей. А її немає - кожен хоче отримати свою частину.

Дивись ще:

Батько немовляти не зустрічав 12-річну маму з пологового

Вітчим 12-річної матері з Львівщини розповів правду про дитину 

Як 31-річна мати прокоментувала те, що її 12-річна дочка народила дитину

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

Последние новости