Комфорт, стандарт та економ: львів'яни зможуть обирати в якому потязі їхати

«Укрзалізниця» поділить потяги на три класи. Фото: politeka.net

До кінця літа в Україні поділять всі потяги "Укрзалізниці" на три класи — комфорт, стандарт та економ. 

Керівник департаменту пасажирських перевезень далекого прямування Олександр Красноштан розповів, що наразі підприємство перебуває на фінальному етапі узгоджень змін із Міністерством інфраструктури, пише .

"Якщо пасажир купує квиток на поїзд класу комфорт, він отримає новий вагон (термін служби до 10 років), біотуалети, кондиціонер тощо. Це буде повний пакет послуг. Ми припускаємо, що в поїздах класу комфорт будуть тільки купе і СВ-вагони. Маршрутна швидкість у таких поїздах становитиме не менше ніж 70 кілометрів на годину. У поїздах типу стандарт будуть допускатися плацкарти хорошого рівня, з кондиціонером, з біотуалетом. У цих поїздах буде швидкість менше, ніж 70 кілометрів на годину. У економ-поїздах будуть вагони старші, можлива відсутність біотуалету і кондиціонера", — повідомив Красноштан.

Відомство планує самостійно регулювати ціну квитка на поїзди класу комфорт та стандарт. Вартість квитків на поїзди економ-класу регулюватиме держава. За словами керівника департаменту, таким методом на деяких напрямках можуть знизити вартість проїзду.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Розпаковуй валізи: відмінили популярний львівський потяг

Львів'янам на замітку: "Укрзалізниця" призначила додаткові потяги до Дня Незалежності

З вітерцем: "Укрзалізниця" запустить швидкісний потяг Львів-Ужгород

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости