"Місто, в якому не ходять гроші": у кінопрокат вийшла екранізація повісті Кузьми

Екранізація повісті Кузьми «Місто, в якому не ходять гроші»

У кінотеатрах України у прокат вийшла екранізація повісті "Місто, в якому не ходять гроші" Андрія Кузьменка. Частину епізодів знімали на Львівщині.

У стрічці з'явиться тема часу, свободи вибору, закритого і відкритого суспільства, людини, яка бореться проти системи. Цей твір співак написав одночасно з повістю "Я, побєда і Берлін". 

"Він багато писав, особливо "Я, побєда і Берлін", коли він ще їздив поїздами, тоді вже були планшети і він собі в дорозі писав. Ми ж не знаємо, коли можна було написати це все і більше 400 пісень. Андрій багато встиг, він поспішав, таке враження було, що щось його підганяло", – розповіла мама Андрія Кузьменка Ольга Кузьменко.

Режисером фільму стала Ганка Третяк. Над стрічкою вона працювала ще у 2013 році, коли Кузьма був живий, і він консультував її, повідомляє .

"Ми планували, що він буде саундпродюсером, він дуже хотів робити музику до фільму, це був би новий досвід, але так не склалося. Ми встигли лише записати його голос і в фільмі звучить він за кадром. І ми планували, що він зіграє невеличку роль. Але залишився лише голос", – зазначила режисерка Ганка Третяк.

Через Майдан і війну зйомки довелося перервати. Відновили їх у 2016 році.

"Дрогобич – одне з тих міст, все ж таки це була частина Австро-Угорської імперії, дещо ще стоїть із тих часів, а дещо ні. Ця історія могла статися у Дрогобичі, могла бути навіть у Нью-Йорку, могла бути навіть у Парижі", – розповів актор Ігор Цишкевич.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Новий соліст "Скрябіна" презентує відеокліп (відео)

На концерті пам'яті Андрія Кузьменка зібралося більш ніж 40 тисяч людей (фото, відео)

Останнє відео Кузьми Скрябіна з'явилося в інтернеті

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости