Чим він допоможе: у Львові запустили чат-бот LvivCityHelper

У Львові запустили чат-бот LvivCityHelper у Telegram.

У Львові запустили чат-бот LvivCityHelper у Telegram. Він зможе допомагати мешканцям отримати різну інформацію про діяльність міської ради Львова, записатися на прийом депутатів, перевірити інформацію щодо низки інших послуг.

Чатбот пропонує інформацію про структуру Львівської міськради з можливістю запису на прийом до потрібного чиновника, інформацію про ремонти в місті із зазначенням вартості робіт та розпорядника коштів, а також перелік дозволів на розміщення у Львові літніх майданчиків. Зокрема, чатбот може повідомляти про найближчу школу чи дитячий садочок і допомагати визначити батькам майбутніх першокласників, за якою школою закріплений їхній будинок. До того ж, LvivCityHelper пропонує інфоромацію з реєстру містобудівних умов та обмежень, повідомляє .

Заступниця директора з відкритих даних "Міський центр інформаційних технологій" Олена Гунько розповіла, що усі дані, які надає бот, беруться з порталу відкритих даних міста. У планах команди – додавати нові набори інформації: про комунальне майно, бюджет міста та графік руху громадського транспорту Львова.

За її словами, чат-бот наразі справляється з будь-якою кількістю запитів та є безкоштовним. Коли кількість запитів буде надто великою, підписка на LvivCityHelper можливо стане платною. За її словами, згодом має запрацювати такий чат-бот у Facebook.

Додамо, проект LvivCityHelper став одним з переможців конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge, що проводиться проектом USAID/UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах". 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скажи своє "фе": як львів'янам взяти участь в опитуванні про міські маршрутки

"Портал мешканця Львова": які можливості відкриває електронний кабінет містянам

Запитай у чат-бота: хто з львівських депутатів представляє твою вулицю

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости