Що кажуть: у МОЗ відреагували на скандал із гепатитом у Львові

У МОЗ відреагували на скандал із гепатитом у Львові

У Міністерстві охорони здоров’я України відреагували на інформацію Львівського обласного лабораторного центру про перелік закладів, де львів'яни могли заразитися гепатитами В і С.

У Центрі громадського здоров’я МОЗ повідомили, що в аналізі не вказано період, за який збиралися дані. До того ж, опублікована інформація є припущенням, тому публікувати конкретний перелік закладів було некоректно. Центр рекомендує вказувати як імовірні шляхи передачі інфекції інвазійні процедури в закладах охорони здоров’я або побутового обслуговування – без зазначення конкретних закладів, а також звертати увагу на наявність кількох факторів ризику.

"З метою усунення оприлюднення некоректної інформації Центр підготував офіційне звернення до ДУ "Львівський обласний лабораторний центр" з наданням пропозицій щодо видалення некоректної інформації та формату подальшого коректного висвітлення припущень щодо шляхів інфікування вірусними гепатитами", – відповіли у МОЗ на запит .

Зазначимо, що Львівський обласний лабораторний центр підпорядковується Центру громадського здоров’я, який підпорядковується Міністерству охорони здоров’я України.

Нагадаємо, Львівський лабораторний центр назвав перелік закладів, де львівяни могли інфікуватися гепатитами В і С у період протягом восьми місяців 2018 року. Згодом виявилося, що список складався лише на основі опитування хворих – без проведення лабораторних досліджень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Захисти себе сам: чому неможливо перевірити "чорний список" закладів, де львів’яни інфікувалися гепатитом

Чорний список: як складався перелік місць, в яких львів’яни ймовірно інфікувалися гепатитом

Чорний список: де львів'яни інфікуються гепатитом

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости