Як зміниться: вулиця Руданського у Львові стане пішохідною

Вулиця Руданського у Львові стане пішохідною зоною.

Вулиця Руданського, бічна від проспекту Шевченка, у Львові невдовзі стане пішохідною зоною. Там вже обмежили проїзд для автомобілів. Після ремонту на вулиці ліквідують паркінг та транзитний рух автотранспорту.

Дослідження показали, що у будній день вулицею за 20 хвилин проїжджає 9 машин. 17 – припарковані. А пішки проходить близько сотні людей.

"На початку наступного тижня буде підписана угода на проведення робіт. А станом на зараз, для того щоб мешканці були готові до того, що вулиця буде перекрита, з попереджувальним загородженням вулицю перекрито", – розповів голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

Ремонтні роботи на вулиці Руданського розпочнуть у найближчі тижні, а підготовчі — наступного тижня. Під час реконструкції висадять дерева та кущі. Встановлять вуличні меблі і нове освітлення. А покриття громадського простору стане зручним для пересування всіх пішоходів, зокрема і маломобільних. Частину простору відведуть під розгортання літніх майданчиків.

Проектом передбачений в'їзду екстрених служб. На усій вулиці буде передбачена смуга шириною 4 метри. Завершити усі ремонтні роботи з перепланування на вулиці Руданського планують вже у 2019 році.

До прикладу, вулиця Курбаса стала пішохідною зоною у 2015 році. На практиці громадський простір поглинули літні тераси та майданчики.

Візуалізація вулиці Руданського

"Сьогодні, на жаль, комерційна частина вулиці розширилась до неможливості всередині себе. Бо до того тільки 17% вулиці було покрито майданчиками", – зазначила начальниця міського відділу урбаністики Олександра Сладкова.

Відомий львівський ресторатор Вардкес Арзуманян певен: літні майданчики і тераси – це невід'ємна складова туристичного міста. Львів тут не виняток. Тим більше, що місто обмежило дозволи на розміщення терас до 4 місяців у році, повідомляє .

"Якщо будується якийсь мікрорайон, ми ж передбачаємо дитячі садочки і школи. Так само і літні майданчики. Вони у відпочинковій зоні знаходяться там, де людина може присісти і попити тої кави і просто подивитися на гарні фасади", – пояснив ресторатор Вардкес Арзуманян.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дивись схему об'їзду: у Львові перекрили вулицю Пулюя

Схема об'їзду: на трасі Львів-Меденичі перекрили проїзд через Пустомити

Як об'їхати: у Львові перекрили вулицю Збиральну

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости