Купуй авоську: у Львові заборонять використання поліетиленових пакетів

У Львові заборонять використання поліетиленових пакетів

У Львові обмежать використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах. У п’ятницю, 9 листопада, виконком Львівської міської ради розгляне відповідне рішення на сесії.

Відтак, власникам супермаркетів та магазинів рекомендуватимуть пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових пакетів – паперові пакети, багаторазові торбини тощо. Також торгові мережі мають розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазових пакетів, пише .

Зокрема, для львівських школярів проведуть просвітницьку роботу щодо негативного впливу на довкілля поліетиленового пакування.

До того ж, у Львові створять пункти прийому поліетиленових пакетів.

Як повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, впроваджувати нововведення будуть спільно з представниками торгових мереж Львова.

"Минулого року Львів першим в Україні прийняв стратегію "Нуль відходів", яка передбачає ряд практик щодо перевикористання твердих побутових відходів і зміну підходу до сміття, визначення його як ресурсу. Одне з важливих рішень – це відмова від одноразових пакетів і використання багаторазової тари. Львів вже сьогодні має багато практик використання багаторазової тари, тому це рішення викличе великий позитивний ажіотаж серед мешканців міста", – розповів він.

Додамо, що про відмову від використання поліетилену заявили у Славському, що на Львівщині.

Наразі 33 країни світу, серед яких Франція, Італія, Румунія, Монголія, Кенія, Мадагаскар заборонили використання пластикових пакетів, ще 53 країни ввели часткову заборону або податок на пакети, а Комітет Європарламенту з навколишнього середовища взагалі проголосував за заборону в Євросоюзі з 2021 року використання одноразових пластикових виробів.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Графік стоянок еко-буса: де у Львові здати батарейки і лампи у листопаді

Мухи окремо, котлети окремо: в Україні з’явився безкоштовний додаток для правильного сортування сміття

Безкоштовно: куди львів'янам здати старі меблі та техніку

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости