Не втрачай можливість: як проголосувати на виборах не за пропискою

Як проголосувати на виборах не за пропискою

Мешканці Львова і українці загалом можуть проголосувати на виборах президента на будь-якій виборчій дільниці, незалежно від місця прописки. Для цього треба заздалегідь подати відповідну заяву, у Центральній виборчій комісії.

На Львівщині віддати свій голос на виборах можуть понад два мільйони громадян, із них майже 595 тисяч — мешканці Львова. 

Причиною для голосування не за місцем реєстрації може бути відрядження, фактичне проживання в іншому місці, робота або навчання, перебування в санаторії тощо.

Відтак, для того, аби проголосувати потрібно:

До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки вірності цих копій (довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

Зокрема, у Центрі інформації про права людини , що право вибору можуть реалізувати маломобільні люди. Для цього слід звернутись до людини, якій довіряють:

ДИВИСЬ ЩЕ:

Які авіарейси відкриють зі Львова цього року: маршрут, розклад, ціна

"Поверніть легендарний маршрут": львів'яни зареєстрували нову електронну петицію

Мамо, я закохався: у якому віці львівські чоловіки найчастіше наважуються на шлюб

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости