Прибрав у підвалі: до львівської лікарні потрапив чоловік з лептоспірозом

До львівської лікарні потрапив чоловік з лептоспірозом

На Львівщині у 66-річного мешканця села Вороняки Золочівського району діагностували лептоспіроз. Минулого тижня його госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні. Про це повідомляє .

Як розповіла завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій львівського обласного лабораторного центру Ірина Куліш, це вже четвертий випадок цього інфекційного захворювання в області від початку року.

За її словами, чоловік живе один. У будинку бачив гризунів, але не міг їх позбутися. Чоловік прибирав у підвалі і після цього й захворів. На руках у нього були подряпини, через які збудники лептоспірозу й потрапили в організм.

"Чоловік почувався погано ще 9 квітня, але по допомогу до лікарів Золочівської центральної районної лікарні звернувся тільки 12 квітня. Медики запідозріли лептоспіроз і скерували кров пацієнта на аналіз до Львова. А 19 квітня до Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували й пацієнта", — зазначила Ірина Куліш.

Як розповіла завідувачка діагностичного відділення лікарні Таміла Алексанян, стан хворого – стабільно важкий.

Додамо, що цьогоріч у Львові помер чоловік з важкою формою лептоспірозу. Згодом цю хворобу діагностували у 57-річної жінки, яку госпіталізували до реанімації. Виявилося, вона споживала немиті яблука. 

Минулого року на Львівщині було зафіксовано 24 випадки лептоспірозу, три з них – летальні.

Лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання людей і тварин. Як не захворіти.

Сусідство з гризунами загрожує не лише здоров’ю людей, а й життю. І слід дотримуватися правил особистої гігієни: овочі, фрукти, консервацію, принесені з підвалу, ретельно мити під проточною водою. При виконанні сільськогосподарських робіт одягати рукавиці, якщо є найменші подряпини.

ДИВИСЬ ЩЕ:

"Щоб на твій номер "швидка" не приїхала": лікарі прокляли львів’янина, який викликав їх до безпритульного

Чорний список: де львів'яни інфікуються гепатитом

Нікому вколоти: у Львові батько п'ять годин їздив лікарнями з сином, що стікав кров’ю

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости