Фото дня: мер Львова з синами принесли квіти на місце колишнього концтабору

Мер Львова Андрій Садовий з синами принесли квіти на місце колишнього концтабору Шталаг-328. Фото Львівська міськрада.

Вранці перед роботою міський голова Львова Андрій Садовий із трьома синами — Михайлом, Йосипом та Антонієм — помолились та поклали квіти до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг-328". Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

8 травня мер Львова з синами принесли квіти на місце колишнього концтабору.

"У нас така традиція в родині — приходити сюди з синами, бо приклад батьків можливий лише в особистому виконанні. Коли ти розповідаєш, чи говориш прочитати книжку, це не дає ефекту. Коли діти щороку є тут, чи в інших місцях, то це закарбовується в їхній пам’яті. Дай Бог, щоб вони зі своїми дітьми та внуками також приходили і ми складали пошану тим людям, які віддали свої життя", — сказав Садовий.

Сімейство Садових помолилось та поклало квіти до Пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору "Шталаг-328".

Нагадаємо, Шталаг 328 — німецький концентраційний табір для військовополонених, що існував у 1941?1944 роках у Львові на території оборонного комплексу XIX століття "Цитадель". У ньому утримувалися 284 тисячі в’язнів різних національностей — українці, росіяни, євреї, італійці, поляки, бельгійці, білоруси, голландці та представники інших народів. Табір став місцем смерті близько 140 тисяч військовополонених (кожен четвертий з них — українець).

Додамо, що сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення: програма заходів у Львові.

Всі фото Львівської міськради.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скандал: львівських школярів не пускають у ліцей через запізнення на молебень

Парад трамваїв, екскурсії і 3D маппінг: оприлюднена програма святкування 125-річчя електрифікації Львова

Танці, комікси, мультики: Львів на кілька днів "перетвориться" у Грецію

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости