Фахівці управління Держпродспоживслужби Львова назвали причину масового отруєння людей у львівському ресторані "Червона рута".
"За попередніми результатами досліджень (остаточні будуть завтра або наступного тижня) причиною отруєння людей стала сальмонелла. Її виявили у курятині. Це свідчить про те, що термічна обробка не була проведена як слід. Страви, до яких входила курятина, готувалися у ресторані", – розповів начальник львівського міського управління Держпродспоживслужби Андрій Диба.
Відомо, що фахівці відібрали 12 зразків продукції, яку готували у ресторані. У семи з них виявили бактерії групи кишкової палички. Ці бактерії були виявлені і в продукції, яку готували в домашніх умовах. Окрім того, у трьох працівників ресторану виявили золотистий стафілокок.
Нагадаємо, 9 червня у ресторані "Червона Рута" у Львові святкували весілля 100 людей. Станом на ранок 11 червня за допомогою звернулися 39 осіб. Ближче до обіду їхня кількість зросла до 45. У закладі зафіксували численні порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продукті. Також до лікарні почали звертатись відвідувачі, які обідали тут 9 та 10 червня, святкували хрестини та причастя. Станом на вечір 12 червня зареєстровано 55 хворих. Ресторан закрили. Окрім того, фахівці зазначають, що заклад не був зареєстрованим, тобто працював самовільно.
ДИВИСЬ ЩЕ:
Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі
За особливим рецептом: у центрі Львова туристам пропонують пити каву з пеніса
Великодній обід: стало відомо, чим отруїлися півсотні військових у Львові
Читайте всі новини на нашій сторінці в та в
Підписуйтеся на нас в