Затори, прощавайте: у Львові відновлять роботу над проектом метрополітену

Депутати підтримали петицію про проект львівського метро.

У четвер, 11 липня, депутати міської ради підтримали електронну петицію про відновлення проекту будівництва метрополітену у Львові.

Петицію зареєстрував Василь Лозовий 14 травня і 14 червня вона зібрала необхідних пів тисячі голосів. На засіданні сесії, Василь Лозовий зауважив, що через 10-15 років частиною Львова можуть бути Винники, Брюховичі, Сокільники, Дубляни, Малехів та інші довколишні населені пункти і, щоб запобігти транспортним колапсам, треба збудувати метро, повідомляє .

Зокрема, автор петиції зазначив, що львівське метро може бути, як наземне, так і підземне. Окрім цього, він запропонував заборонити проводити будь-які роботи з будівництва метро у радіусі 1 км від Львівської міськради.

Відтак департамент житлового господарства та інфраструктури  має розробити дорожню карту щодо вирішення цього питання до наступного пленарного засідання.

Нагадаємо, що розмови про метро у Львові тривають ще з радянських часів. Після невдалої спроби в середині 80-х провести лінію підземного трамваю, через що пошкодили історичні будівлі, цю ідею відклали.

 

Последние новости