Вперше ві Львові: симфонічний оркестр проведе концерт у психлікарні

На території Львівської психіатричної лікарні вперше проведуть концерт симфонічного оркестру для пацієнтів.

У четвер, 10 жовтня, на території Львівської психіатричної лікарні вперше проведуть концерт симфонічного оркестру для пацієнтів.

Музичний захід під назвою "Розуміємо, приймаємо, діємо", присвячений Всесвітньому дню психічного здоров`я, відбудеться просто неба.

"Посеред стін психіатричної лікарні пролунає жива музика для тих, кого суспільство всіляко намагається від себе відмежувати, хоча й неохоче це визнає: для пацієнтів, поневолених психічними хворобами у мурах психіатричних закладів або ізольованих від суспільства стигматизаційним вироком", — йдеться у повідомленні організаторів.

На території Львівської психіатричної лікарні проведуть концерт для пацієнтів.

"Здебільшого реципієнтами цього концерту будуть хронічні хворі нашої психіатричної лікарні, які роками перебувають в закритому просторі і не дихають сучасним повітрям культури. Ми хотіли, щоб вони долучились до звичайного, щоденного мистецького життя", — наголосив розповів завідувач кафедри психіатрії та психотерапії факультету післядипломної освіти Львівського Національного медичного університету імені Данила Галицького, психотерапевт Олександр Фільц.

Концерт відбудеться за участю Академічного симфонічного оркестру "ІNSO-Львів", який виконуватиме твори світового класика, основоположника класичної музики Вольфганга Амадея Моцарта.

"Цей захід говорить про те, наскільки ми приймаємо одне одного. Він покликаний розвінчувати ті міфи, які поширюються навколо хворих", — зазначила дружина міського голови Львова, мистецтвознавиця Катерина Кіт-Садова.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости