Спалах дифтерії на Закарпатті: до лікарні потрапили 12 студентів

Через спалах дифтерії на Закарпатті до лікарні потрапили 12 студентів. Фото умовне.

В Ужгороді зафіксували спалах дифтерії.

В лікарні перебувають троє хворих на дифтерію студентів, у ще 12 виявили позитивний посів на токсигенний штам збудника цієї хвороби. Їх госпіталізують сьогодні протягом дня. Усі інфіковані — студенти-іноземці Ужгородського національного університету.

Як розповів директор Обласної клінічної інфекційної лікарні  Михайло Поляк, нині на Закарпатті є 8 доз протидифтерійної сироватки. У зв’язку зі спалахом, звертатимуться до Міністерства охорони здоров'я, аби перерозподілити сироватку по регіонах.

"Такі сироватки є у кожній області, тож при потребі МОЗ вирішить це питання – як перерозподілити цю сироватку між регіонами і поповнити наш запас", – заявив Поляк.

За його словами, поки що  троє хворих на дифтерію студентів-іноземців, які госпіталізовані, не потребують введення сироватки.

Додамо, що наприкінці серпня 2019 року МОЗ розподілило та відправило в регіони партію сироватки проти дифтерії — 200 ампул дифтерійного антитоксину, надані ВООЗ як гуманітарна допомога Україні. Також тривають закупівлі цього препарату за кошти держбюджету.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости