"Лікування" платне: у реабілітаційних центрах біля Львова катували людей

На Львівщині незаконно утримували та катували близько людей

На Львівщині слідчі повідомили про підозру організатору так званих реабілітаційних центрів, де незаконно утримували та катували близько 100 людей. Упродовж останніх трьох років 34-річний житель Львова організував у селах Чижиків, Підгірне та Липники Пустомитівського району діяльність трьох центрів для перебування та платного "лікування" осіб від алкогольної та наркотичної залежності.

Як повідомили VG Львів у відділі комунікації поліції Львівщини, жодної кваліфікованої медичної допомоги "пацієнти" не отримували, при цьому місячна платня за "лікування", яку сплачували родичі утримуваних, становила від 7 до 12 тисяч гривень.

Організатор разом із спільниками утримували "пацієнтів" у центрах проти їх волі у шкідливих для здоров’я умовах, а також використовували їх примусову працю. Деякі з них були поміщені у заклади примусово.

У "пацієнтів" вилучали мобільні телефони, а за спроби самовільно залишити приміщення центру були передбачені жорстокі покарання. Психологічне та фізичне насильство щодо утримуваних застосовувалось також за будь-які інші порушення так званих "правил перебування у реабілітаційному центрі".

Максимальне покарання, яке загрожує злочинцям, це позбавлення волі до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости