Великдень під час карантину: священники розповіли, як святкувати

Великдень під час карантину: священники розповіли, як святкувати фото

В Україні через загрозу поширення коронавірусу COVID-19 продовжили карантин до 24 квітня. Відтак, святкування Великодня цьогоріч буде видозміненим, або й взагалі відміненим. Як же святкувати Пасху під час карантину?

З цього приводу дуже добрі рекомендації висловив керівник УГКЦ Блаженніший Святослав. Він просить усіх дотримуватися умов карантину, які були організовані в церквах у попередні неділі. Безпосередньо на Пасху, в неділю, Блаженніший рекомендує звершення літургії на вулиці, з дотриманням усіх санітарних норм і соціальних дистанцій. Святити паску також будуть лише надворі, з дотриманням соціальних дистанцій. І до плащаниці також будуть йти з дотримання усіх норм і правил карантину — плащаницю не цілуватимуть, а битимуть доземний поклін.

"Буде організовано багато богослужінь онлайн, тому просимо людей, особливо старшого віку, залишатися вдома, залишатися в родинному колі, і в такий спосіб єднатися в святкуванні Воскресіння Господнього", — наголосив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Як повідомив ZAXID.NET митрополит Львівського та Сокальського Православної церкви України Димитрій Рудюк, Пасха — це день не тільки храмовий, а й домашній.

«Оскільки маємо невтішні прогнози щодо вірусу, то, напевно, обмежимо служби в кількості прихожан. Освячуємо ми паски й так надворі, тоді хіба дотримуватимемось дистанції. Буде ще онлайн-трансляція», — зазначив він.

Нагадаємо, протягом минулої доби в Україні зафіксували 32 нових випадки зараження коронавіусом COVID-19. Станом на четвер, 26 березня, в країні офіційно підтверджено 145 випадків, п’ять із них – смертельні.

Последние новости