Офіційно: в Україні продовжили карантин через коронавірус

Офіційно: в Україні продовжили карантин через коронавірус фото

Кабінет міністрів України продовжив карантин через пандемію коронавірусу до 11 травня. Відповідне рішення прийняли на засіданні в середу, 22 квітня.

Згідно з розрахунками Національної академії наук України, в країні очікуються ще два піки захворюваності на коронавірус: один орієнтовно припаде на кінець квітня, а другий – на період між 3 і 8 травня, повідомляє zaxid.net.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, уряд додатково дозволив на час карантину:

«Якщо все буде добре, якщо епідеміологічна ситуація буде сприятливою, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків і скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг і, можливо, інші пом’якшувальні заходи, які також будуть анонсовані у залежності від розвитку ситуації в перших числах травня», – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, уряд підготував план виходу з карантину, який складається з п’яти етапів. Він вступить в дію, якщо кількість хворих протягом десяти днів не буде зростати більше, ніж на 5%, а лікарні будуть заповнені хворими на коронавірус менш ніж на 50% (зараз вони заповнені такими хворими на 10%).

Також прем’єр додав, що у Кабміні збираються пом'якшити карантин із 12 травня. Втім, українцям ще мінімум два роки доведететься носити маски і дотримуватися соціальної дистанції в транспорті та у магазинах.

Нагадаємо, протягом 21 квітня в Україні підтвердили 467 нових випадків інфікування коронавірусом, а у Львові зафіксували 18 нових хворих. 

Последние новости