Забрав паспорт: львівського патрульного затримали за вимагання хабара

Погрожували і забрали паспорт: львівського патрульного затримала за вимагання хабара фото

Напередодні, 22 квітня, львівського патрульного затримали за вимагання хабара у розмірі 12 тисяч гривень у водія-порушника.

Як повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко, 16 квітня біля ринку «Добробут» у центрі Львова патрульні зупинили автомобіль на польській реєстрації через пошкодження вітрового скла. Водій не мав з собою посвідчення.

«Патрульні наполягати та погрожувати, що водій перебуває за кермом напідпитку. Однак, перевірку на стан сп'яніння не проводили. А незадовго почали вимагати 12000 грн, щоб не складати стосовно нього протокол про адміністративне правопорушення. Водію вдалося на той час зібрати лише 1700 грн, які він і передав поліцейським. Ті, у свою чергу, залишили в себе документи на автомобіль та обіцяли повернути їх після отримання ще 10 тис. грн наступного дня. Проте, не отримавши «винагороди», забрали у чоловіка закордонний паспорт», - написала Ірина Діденко.

Цього ж дня, 22 квітня, під час отримання решти грошей поліцейського затримали слідчі ДБР, оперативники СБУ під процесуальним керівництвом прокурорів. Найближчим часом йому мають оголосити підозру та обрати запобіжний захід.

Правоохоронцю загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Последние новости