Львову – 764: з’явилися фото зворушливого святкування під час пандемії

Львову – 764: з’явилися фото зворушливого святкування під час пандемії фото

Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу святкування Дня міста Львова перенесли на невизначений час, сьогодні, 3 травня, 764-й день народження міста Лева став особливим, хоч і малолюдним. В урочистостях взяли участь міський голова Андрій Садовий із дружиною Катериною, Король з Королевою, сурмачі, фотограф і ще кілька випадкових перехожих.

Прапор міста на штандарті біля Ратуші підняв львівський лікар Гнат Герич.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, цього року через карантин День міста не відбувається у звичному форматі, тому він вирішив подякувати усім медикам за нелегку роботу в часі пандемії коронавірусу. Відтак, скульптури усіх 4 фонтанів на площі Ринок одягли у захисні маски з написом «Дякую лікарю» та символічні медичні халати. Левів біля Ратуші також символічно одягнули у захисні маски і халати.

«Львів вітає Короля і Королеву! Кожного року в першу неділю травня ми святкуємо День міста. Але в цьому році в світі пандемія, і День міста ми перенесли. Але закони людські не є писаними для Короля і Королеви. І вони сьогодні приїхали до нас. Тож дозвольте, Ваші Величності, щоб ми цей день сьогоднішній присвятили нашим лікарям, нашим медичним працівникам, які рятують усіх нас. Сьогодні з нагоди цього дня, ви бачите, — леви в білих халатах і в масках, наші фігури на фонтанах Нептун, Діана також є в масках. З вашого дозволу, Ваша Величносте, ми просимо нашого лікаря Гната Герича підняти прапор міста з нагоди сьогоднішнього дня», — сказав Андрій Садовий.

Сурмачі виконали традиційну мелодію міста, а хор «Гомін» — Гімн України.

Нагадаємо, святкування Дня міста у Львові, яке зазвичай відбувалося у першу неділю травня, перенесли на невизначений термін. 

Всі фото Львівської міськради.

Последние новости