Яким він буде: на Львівщині з’явиться новий туристичний центр

На Львівщині з’явиться ще один туристичний центр. Фото: kray.org.ua

На Львівщині з’явиться ще один туристичний центр. Для цього облаштують пам’ятку архітектури палац Гредлів у карпатському містечку Сколе. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Власником будівлі є Сколівська районна рада. Його передали в оренду на 49 років національному природному парку «Сколівські Бескиди». Раніше у палаці був спальний корпус школи-інтернату, але навчальний заклад давно перевели в інше приміщення, а палац стояв пусткою і руйнувався. 

«У будівлі палацу планується створити візит-центр національного парку, музей, наукові лабораторії та офісні приміщення. Географічне розташування (міжнародна траса Київ-Чоп, наближеність до курортів Моршин, Трускавець, Східниця, туристичних гірськолижних баз Славське, Волосянка, Плай, Тисовець) сприятиме подорожуючим, туристам відвідувати цей унікальний історичний об’єкт», — повідомили у Національному природному парку «Сколівські Бескиди».

Майже 2 роки тривав процес переговорів, погоджень, підготовки та прийняття рішень, щодо оренди палацу Гредлів. 

Будівля потребує великого об’єму реставраційних робіт. Адміністрація парку розраховує на фінансову підтримку міжнародних проектів, зокрема, «Збереження карпатських пралісів» та наших постійних партнерів Франкфуртське зоологічне товариство (Німечиина), Українське товариство охорони птахів, Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна", а також владних структур. 

Необароковий палац баронів Гредлів XIX століття – пам'ятка архітектури місцевого значення у місті Сколе. Довкола нього є парк з рідкісними видами дерев: гінкго дволопатеве, тис ягідний, тюльпанове дерево та 5 видів столітніх дубів.

Нагадаємо, неподалік Львова створять нові туристичні маршрути. Цікаві об’єкти і місця неподалік Бібрки впорядкують у пішохідні, велосипедні та автомобільні маршрути.

Последние новости