Місяць у лікарні: у Львові народилася трійня

Місяць у лікарні: у Львові народилася трійня. Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр/Фейсбук.

У Львові народилася трійня. Три дівчинки з’явилися на світ за допомогою кесарського розтину ще місяць тому. Проте, на сторінці Львівського обласного перинатального центру повідомили про це лише зараз, коли здоров’ю малечі вже нічого не загрожує. Читайте найцікавіші новини Львова.

Три дівчинки народилися через екстрений кесарський розтин на 32-33 тижні вагітності з масою тіла 1360, 1480 та 1650 грам.

Завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Вероніка Колдра розповідає, що передчасно народжені малюки з малою масою тіла зазвичай проводили деякий час у перинатальному центрі, а потім їх транспортували до дитячої лікарні.

«Це перший випадок, коли малюків до 1500 г успішно виходжують у перинатальному центрі без транспортування до іншої медичної установи.

Дітки мали респіраторний дистрес. Знаходилися  у відділенні інтенсивної терапії новонароджених на штучній вентиляції легень, а потім переведені до  постреанімаційної палати», – йдеться у повідомленні.

Каміла, Аліна та Вероніка охоче позують перед фотокамерою і вже зовсім скоро поїдуть додому.

Нагадаємо, у 2019 році на Львівщині народилися 18 трійнят. Це на 50% більше, ніж у 2018 році. Адже у рік Собаки у Львівській області народилися лише 12 трійнят.

Последние новости