Не відрізниш: у Львові з’явиться ще один костел Єзуїтів

Не відрізниш: у Львові з’явиться ще один костел Єзуїтів. Фото: Фотографії Старого Львова.

У центрі Львова Львові з’явиться ще один храм святих апостолів Петра і Павла, або ж як його називають костел Єзуїтів. Меценатів заохочують долучитися до його створення. Читайте найцікавіші новини Львова за сьогодні.

У 2021 році храм відзначатиме десяту річницю з часу освячення і відкриття, тож «двійник» стане хорошим подарунком з нагоди цього дня.

«Виготовлення мінімакету потребує фахової роботи і вважається витвором мистецтва, тому його вартість є коштовною. У Львові, зокрема в центральній частині міста, вже є кілька знакових об'єктів, відтворених у мінімакеті, та з інформацією шрифтом Брайля про них. Так, маємо копії храму св. Юра, львівську Ратушу, пам’ятник Тарасу Шевченкові. А на площі Марійській є трохи іншого формати інформаційна таблиця. Макет храму св. Петра і Павла може коштувати орієнтовно 350 тисяч гривень", — повідомив голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля.

Оскільки коштом міста реалізувати такий проект не вдасться з огляду на недопоступлення коштів до бюджету та значні видатки через епідемію коронавірусу, меценатів та всіх охочих запрошують долучитися до фінансової підтримки створення макету храму св. Петра і Павла для людей з важкими порушеннями зору.

Нагадаємо, храм святих апостолів Петра і Павла, відомий у Львові як костел Єзуїтів — чинна церква УГКЦ у Львові. Збудована у стилі раннього бароко на початку XVII ст та є однією з найбільших сакральних споруд Львова. У 1946 році радянська влада зачинила храм. Якийсь час церкву використовували як склад, а від 1970-х років передали наукові бібліотеці ім. В. Стефаника під книгосховище. Церкву освячено та відкрито 6 грудня 2011 року.

Нагадаємо, молоду дівчину з Рясного постриг у монахині відлучений від церкви священик Василь Ковпак. Незважаючи на те, що був відлучений ще 12 років тому, Ковпак продовжує здійснювати богослужіння на Рясному. Через скарги парафіян та священиків на діяльність Ковпака у 2017 році Львівська єпархія УГКЦ додатково наголосила на тому, що його відлучення від УГКЦ залишається в силі

Последние новости